Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Darie, fost vicepreşedinte al CJC, audiat în dosarul elicopterului căzut în Siutghiol (rechizitorii)

ro

05 Oct, 2016 00:00 2620 Marime text


Cristian Gheorghe Darie, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost audiat, ieri, la Tribunalul Constanţa, în dosarul elicopterului căzut în Siutghiol.
 
În prezenta cauză, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
La termenul de ieri, Nicuşor Constantinescu nu a fost prezent, el alegând să fie reprezentat de avocat.
 
În faţa instanţei de judecată, Cristian Gheorghe Darie, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a declarat că nu a participat efectiv la proiectul prin care CJC a cumpărat elicopterul.
 
„Aparatul a costat aproape cinci milioane de euro. (…) Pentru că noi nu am putut obţine toate avizele necesare şi pentru ca elicopterul să poată fi exploatat, a fost organizată o licitaţie câştigată de Regional Air Services, Tuzla. Nu am participat la această licitaţie, însă ştiu anumite detalii prin prisma funcţiei de vicepreşedinte al CJC. După licitaţie, elicopterul a efectuat trei activităţi de zbor: două simulări de accident şi un exerciţiu aproape de Năvodari. Elicopterul a mai zburat când au fost drumurile blocate. Pentru o mai bună informare, în elicopter a fost adus şi un cameraman de la televiziunea Neptun, pentru ca imaginile să ajungă la instituţiile interesate, dar şi alte televiziuni pentru informarea cetăţenilor. Când am văzut că nu putem îndeplini indicatorii proiectului, au fost purtate discuţii cu Raed Arafat (n.r. subsecretar de stat în Ministerul de Interne, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, întemeietorul Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) din România), s-a efectuat o hotărâre de Consiliu Judeţean, iar elicopterul a fost predat Inspectoratului General de Aviaţie al MAI (…) Se ştie că aparatul a avut un ghinion şi s-a prăbuşit în lacul Siutghiol“, a declarat Cristian Gheorghe Darie.        
 
În decembrie 2014, nava s-a prăbuşit în lacul Siutghiol. În urma evenimentului, au murit medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel. De menţionat că dosarul fostului şef al CJC nu are legătură cu această tragedie.
 
Citeşte şi
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii