Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul decan Gheorghe Amza a fost trimis, din nou, în judecată (document)

ro

11 Nov, 2014 00:00 2109 Marime text
Procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a dispus, ieri, trimiterea în judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, a lui Gheorghe Amza, fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice (IMST) din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti.
 

În cauză, Amza este bănuit de instigare la favorizarea făptuitorului şi de instigare la influenţarea declaraţiilor. De altfel, bărbatul este deja judecat de Tribunalul Constanţa în dosarul denumit generic „Şpagă la Bac“, pentru luare de mită în formă continuată şi permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Amza este bănuit că ar fi determinat-o pe Zoia Apostolescu, trimisă în judecată în acelaşi dosar, să ceară unei persoane să dea declaraţii necorespunzătoare adevărului, care să tindă să demonstreze nevinovăţia sa şi să împiedice tragerea sa la răspundere penală.

Mai mult decât atât, fostul decan i-ar fi pus la dispoziţie persoanei în cauză înscrisuri privind declaraţiile pe care ar fi trebuit să le dea în cadrul cercetării judecătoreşti. „De asemenea, inculpatul Amza Gheorghe a convins-o pe inculpata Apostolescu Zoia să încerce să o determine pe persoana respectivă să dea declaraţii mincinoase în dosarul menţionat, oferindu-i în schimbul acestei conduite suma de 5.000 de lei“, conform DNA. Fiind ascultat în prezenţa apărătorului ales, Gheorghe Amza a declarat că recunoaşte comiterea faptelor, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală. Prin urmare, între procuror şi inculpat s-a realizat acordul asupra următorului fapt: lui Amza urmează să îi fie aplicată o pedeapsă rezultantă de 1,4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de doi ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii