Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

ro

22 Feb, 2024 17:00 2337 Marime text
  • Mihai-Alexandru Stanciu a fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în ianuarie 2014.
  • În perioada 2016 - 2019, Mihai-Alexandru Stanciu a derulat activități specifice în cadrul DIICOT Constanța, de unde a revenit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
  • Din luna mai 2019, Mihai-Alexandru Stanciu este prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
 
Stanciu Mihai Alexandru, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, va prelua, începând cu data de 23 februarie 2024, șefia Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, post ocupat, din 2018, de magistratul Andrei Bodean.
 
Amintim că, la data de 6 februarie 2024, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Stanciu Mihai Alexandru, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Potrivit CSM, pentru delegarea lui Stanciu Mihai Alexandru în fruntea DNA Constanța au fost 3 voturi „DA“ și 2 voturi „NU“!
 
Mandatul este valabil începând cu data de 23.02.2024, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.  
 
Înainte cu câteva ore de delegarea lui Stanciu Mihai Alexandru în fruntea DNA Constanța, mai mulți procurorii din DNA Constanța au sesizat Secția pentru procurori Consiliul Superior al Magistraturii pentru a se decide dacă a fost respectată procedura în acest caz.
 
Demers fără prcedent pentru justiția din Constanța!
Procurorii DNA Constanța au sesizat Secția pentru procurori din CSM după propunerea de delegare în funcția de procuror șef a lui Mihai Alexandru Stanciu


 
Și asta în condițiile în care procurorii DNA Constanța nu ar fi fost întrebați / consultați cu privire la postul de conducere, înainte de a fi delegat un procuror din afara structurii.
 
Procurorii DNA Constanța au invocat articolul 179 din Legea 303/2022 privind delegarea, detaşarea şi transferul judecătorilor şi procurorilor, care prevede: (1) Pot fi delegaţi în funcţii de conducere judecătorii sau procurorii care funcţionează la instanţa sau parchetul unde este vacantă funcţia de conducere. În cazul în care la o instanţă sau la un parchet unde este vacantă funcţia de conducere, niciun judecător sau procuror nu îşi exprimă acordul în vederea delegării sau, din motive obiective, nu poate fi delegat niciun judecător sau procuror de la aceeaşi instanţă sau acelaşi parchet, poate fi delegat în respectiva funcţie de conducere oricare dintre judecătorii sau, după caz, procurorii care funcţionează la altă instanţă sau alt parchet din circumscripţia aceleiaşi curţi de apel, respectiv parchet de pe lângă curtea de apel, cu respectarea art. 175 alin. (1).
 
Stanciu Mihai Alexandru - Averea și interesele
 
Potrivit declarației de avere completate la data de 14 iunie 2022, Mihai Alexandru Stanciu deține, din 2019, împreună cu soția sa, un apartament în Constanța, în suprafață de 77,44 m2, bun dobândit prin contract de vânzare cumpărare.
 
Tot în declarația de avere, Mihai Alexandru Stanciu a consemnat două automobile (un Kia Rio, fabricat în 2012, și un Hyundai Tucson, fabricat în 2016).
 
Conform declarației de avere, în ianuarie 2022, Mihai Alexandru Stanciu a vândut un apartament către „Vera Ciobanu“, valoarea bunului fiind de 64.000 de euro.
 
În privința datoriilor, Mihai Alexandru Stanciu a menționat că în 2017 a luat de la BCR 110.000 de lei, cu scadența în 2022, iar în 2019 a luat tot de la BCR 402.810 de lei, cu scadența în 2025.
 
Ca prim-procuror, Mihai Alexandru Stanciu a încasat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanta salariul - 163.363 de lei, lei drepturi salariale restanțe - 28.666 de, la care se adaugă 36.744 de lei de la Universitatea Ovidius / cadru didactic universitar.
 
Asta în timp ce soția sa, Felicia Stanciu, a încasat 36.000 de lei ca administrator la SC Alltrade Serv SRL din Constanța.
 
Mihai Alexandru Stanciu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, a mai declarat suma de 11.000 de lei obținută din închirieri imobil, iar soția a încasat 64.200 de lei tot din închiriere.
 
Potrivit declarației de interese completate la data de 7 iunie 2023, Mihai Alexandru Stanciu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, nu are interese.
 
Despre Alltrade Serv SRL
 
Potrivit Termene.ro, SC Alltrade Serv SRL a fost fondată în luna mai 2020, se ocupă de comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet, are sediul social pe strada Interioară, din Constanța, iar Stanciu Felicia apare singurul asociat.
 
Ca administrator apare tot Stanciu Felicia.
 
Cu doi angajați, Alltrade Serv SRL a declarat, pentru 2022, o cifră netă de afaceri de 2.263.948 de lei și un profit net de 273.010 de lei.
 
Mihai-Alexandru Stanciu a fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în ianuarie 2014.
 
În perioada 2016 - 2019, Mihai-Alexandru Stanciu a derulat activități specifice în cadrul DIICOT Constanța, de unde a revenit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.  
 
Din luna mai 2019, Mihai-Alexandru Stanciu este prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Din 23 februarie 2024, Mihai Alexandru Stanciu ocupă prin delegare în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Este oficial!
Procurorul Andrei Bodean, delegat șef al DNA Constanța

 
Transcript interviu Aleph News cu Sorina Matei
Marius Voineag, șeful DNA, declarații despre procurorul Bodean Andrei și „revolta“ de la DNA Constanța – „Eu cred că au fost într-o eroare!“ (VIDEO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii