Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma data de la unul la altul a fraudat cu 800.000 de lei

ro

10 Feb, 2010 02:57 8269 Marime text
gf.jpg„SC Antarctica Distribution SRL Agigea, societate ce nu funcţionează la sediul social declarat a efectuat tranzacţii comerciale cu cereale şi a prestat servicii de transport către o altă societate din Constanţa", se arată într-un comunicat al Gărzii Financiare.

Comisarii spun că firma mai avea deja întocmite două sesizări penale pentru un prejudiciu de 156.933 lei. Nici de aceasta dată veniturile obţinute nu au fost înregistrate în evidenţa financiar-contabilă, prejudiciul prezumat fiind de 618.605 lei. Prejudiciul total creat bugetului de stat de către Antarctica Distribution SRL a fost de 775.538 lei. Ciudat este modul în care firma a fost pasată de la unul la altul, încă de la înfiinţare. În februarie 2005, Ion Cătălin Pintilie şi Leonard Grigoraş Toma. În 2007, cei doi îl cooptează în afacere pe Ion Toma. Însă, se retrage Pintilie. Un an mai târziu renunţă la Antarctica şi ultimul membru fondator, Leonard Toma, Ion Toma rămânând unic asociat. Un an mai târziu, Toma o ia în firmă pe Simona Oancea şi, în acelaşi an, cei doi decid să suspende activitatea pentru trei ani. Însă, în august 2009, Toma şi Oancea decid să se retragă din firmă şi le cesionează părţile sociale lui Ionuţ Muşat şi George Brici. Ultima înregistrare la Registrul Comerţului a fost făcută în octombrie 2009, atunci când, ca asociaţi apar tinerii Alexei Galchin (născut în 1988) şi Mihail Florea (născut în 1989), din Cahul, Republica Moldova. Cei doi, în ciuda vârstelor fragede, sunt afacerişti cu... portofoliu. Galchin deţine părţi sociale în SC de Construcţii, Investiţii şi Comerţ Import - Export SRL, SC Igeconstruct Imobiliare SRL şi SC Sahlberg International SRL. Partenerul său, Mihail Florea este implicat, pe lângă Antarctica Distribution în Sahlberg International, Intergepa Trans şi Igeconstruct Imobiliare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • de la unu care cun toti evazionistii din cta 12 Feb, 2010 18:49 capul rautatilor este ceornodolea gabor aurelian luatil pe ala de urechii si aaflati multe cum si a facut el casa in topraisar nu mai din tva de la stat urmatil si o sa aflati multe