Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul „Pilcă" s-a închis Judecătoria a respins cererea de decădere din drepturile părinteşti

ro

10 Feb, 2012 00:00 2936 Marime text

pilca-AurelianPilca.jpgJudecata în deja celebrul dosar al foştilor soţi Pilcă, ce a avut ca obiect „decădere din drepturi părinteşti", a ajuns la final.

Magistraţii Judecătoriei au respins cererea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, instituţie care a solicitat decăderea din drepturile părinteşti a Ianulei Pilcă, fosta soţie a lui Cătălin Aurelian Pilcă, inculpat în ancheta privind posibilele afaceri ilegale din Portul Constanţa.

Dosarul cauzei a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa pe data de 2 iunie 2010 şi a primit numărul unic 21675/212/2010. După cum arătam şi în ediţiile trecute, obiect procesului a fost reprezentat de „decădere din drepturi părinteşti", Mirela Ianula şi Cătălin Aurelian Pilcă având calitatea de pârâţi. Contactat telefonic, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Petre Dinică, ne-a declarat că specialiştii din cadrul instituţiei pe care o conduce, în urma unei evaluări, au concluzionat că există un abuz asupra copiilor foştilor soţi. „Am făcut tot posibilul să apărăm drepturile copiilor. (...) Mai avem astfel de cazuri, în care au fost formulate cereri de acest tip. Noi ne-am făcut datoria. Astfel de cereri vor mai exista. Vrem să fim imparţiali, instanţa este cea care judecă", a mai adăugat Dinică. Ieri, magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins cerea formulată de DGASPC în contradictoriu cu Ianula Pilcă şi intervenientul Aurelian Pilcă, ca neîntemeiată. Nu este de trecut cu vederea faptul că dosarul cauzei civile a fost deschis de judecători de 20 de ori, de la data înregistrării sale pe rolul Judecătoriei Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii