Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi poliţişti urmăriţi penal în cazul morţii "Primarului" din Corbu

ro

28 Oct, 2010 00:00 1615 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus începerea urmării penale împotriva a doi agenţi din cadrul Poliţiei Corbu. Cei doi oameni ai legii sunt cercetaţi în cazul lui Victor Barnea, zis Primarul, din Corbu, stâlcit în bătaie şi îngropat într-o fântână dezafectată, aproape de sfârşitul anului 2007. Trupul bărbatului a fost descoperit la începutul acestei luni, graţie lui Lică Lucian, condamnat pentru uciderea, jefuirea şi incendierea locuinţei victimelor Gherghina şi Stan Tache, din comuna Corbu, în noaptea de 01/02 august 2009.

Cei doi poliţişti intraţi în colimatorul procurorilor sunt Viorel Cătălinoiu şi Marian Drăgan, agenţi în cadrul Poliţiei Corbu. Oamenii legii sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu în dosarul deschis după ce trupul lui Victor Barnea, zis Primarul, din Corbu, a fost găsit într-o fântână dezafectată, adâncă de 12 metri, aflată la marginea comunei. Contactat telefonic, Viorel Cătălinoiu ne-a declarat că nu ştia de acţiunea dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. "Nu cunosc nimic. Mai multe nu vă pot spune prin telefon", ne-a mai declarat Cătălinoiu. Nu este de omis că pe 6 octombrie, aceiaşi procurori care i-au nefericit pe cei doi poliţişti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de învinuiţii Lucian Lică, de 24 de ani, Ştefan Laurenţiu Lică, de 19 ani şi Marian Bran, de 19 ani, toţi trei din comuna Corbu, judeţul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie. În sarcina celor trei inculpaţi s-a reţinut că, în cursul unei nopţi din lunile octombrie-noiembrie 2007, au pătruns împreună, înarmaţi cu arme albe şi probabil şi cu un pistol, în incinta fermei lui Nicolae Puşcaşu, zis Austriacul, de la marginea satului Vadu, comuna Corbu, cu scopul de a sustrage bunuri. Asta în condiţiile în care cei trei cunoşteau că proprietarul este plecat din ţară. Paznicul fermei, Victor Barnea, zis Primarul, i-a prins în fapt pe cei tineri, motiv pentru care a fost atacat de inculpaţi. Victima a fost lovită cu pietre, apoi cu pumnii şi picioarele, astfel încât s-a ales cu leziuni grave care au dus la moarte. Lucian Lică le-a mai spus anchetatorilor că ar fi tras şi un foc de armă spre Primar şi că l-a lovit cu o sabie, după ce îi pulverizase câteva jeturi de spray lacrimogen cu piper.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi...

În timp ce Victor Barnea se zbătea între viaţă şi moarte, cei trei inculpaţi au sustras din clădirea fermei mai multe bunuri pe care le-au transportat în două rânduri cu căruţa la locuinţa lor. "Când au revenit la fermă şi şi-au dat seama că victima decedase", mai spun procurorii, tinerii "au înfăşurat cadavrul într-o pătură, cu capul învelit într-o pungă, l-au legat fedeleş cu o bucată de cablu electric, au spălat urmele de sânge, după care au transportat cadavrul la marginea comunei Corbu". În cursul nopţilor următoare au aruncat peste cadavru trei căruţe şi trei cotigi cu pământ, pentru a se asigura că victima nu va fi descoperită. Agenţii Viorel Cătălinoiu şi Marian Drăgan sunt acuzaţi că nu au cercetat dispariţia lui Victor Barnea şi că nu au acordat importanţa necesară petelor de sânge din curte fermei. Dacă se va dispune trimiterea celor doi poliţişti în judecată şi ulterior vor fi găsiţi vinovaţi, Cătălinoiu şi Drăgan riscă să primească sancţiuni usturătoare ori chiar pedepse privative de libertate de până la doi ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii