Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din greva foamei, la spital

ro

16 Jul, 2009 02:51 2402 Marime text
Unul dintre cei şase oameni care au intrat în greva foamei, la Cernavodă, în semn de protest faţă de primarul Mariana Mircea, a fost transportat în stare gravă la spital, după cum ne-a sesizat un locuitor al oraşului. 

Encică Toader, bolnav de cancer, a intrat în greva foamei după ce soţia sa a fost disponibilizată de către primărie şi după ce a fost anunţat că nu va mai beneficia de ajutor social sau de o masă la cantina socială, pe care autoritatea locală a luat decizia de a o închide.

După ce ni s-a adus la cunoştinţă faptul că bărbatul era în stare gravă, iniţial, ne-am interesat despre el la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Informaţia nu ne-a fost confirmată, însă, de niciun cadru medical de la SCJU. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Florian Stoian, nu a fost de găsit, iar noul director al instituţiei spitaliceşti, Dan Căpăţână, ne-a spus că nu deţine o astfel de informaţie, direcţionându-ne din nou către purtătorul de cuvânt.

În cele din urmă am sunat la Spitalul Cernavodă, de unde am aflat că bărbatul a fost adus în stare de lipotimie (leşin) şi că, după ce i s-au făcut perfuzii, şi-a revenit şi a insistat să reia greva foamei.

Tensiunile dintre primarul Mariana Mircea şi o bună parte a locuitorilor oraşului au izbucnit la niciun an de la alegerea în funcţie a social-democratei. Peste 4.000 de oameni au semnat pentru convocarea unui referendum în vederea demiterii primăriţei, însă solicitarea lor a fost respinsă de către Prefectură. Cei care au semnat pentru referendum au contestat în instanţă decizia de respingere a solicitării lor, emisă de Prefectură.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ***ce mai conteaza?*** 05 Aug, 2009 10:14 Nu ne mai mira nimic, nu mai tresarim cand auzim tot felul de aberatii...dar sa iei omului sarman si ultima bucatica de paine e prea de tot.cum pot fi ajutati acesti oameni, cine ii mai poate ajuta?
  • eu 18 Jul, 2009 14:55 Tara arde si baba se piaptana:primarita si-a luat liota si dupa Grecia a plecat in Slovenia,pe bani cui?
  • Petrut 16 Jul, 2009 10:41 Primarita este plecata in Slovenia, pe banii fraierilor care fac greva foamei . I-a data afara de la munca, face economie la buget si cheltuie ea banii , in loc sa-i dea amaratilor care mor de foame ! Rusinos, foarte rusinos , d-na primar !
  • Si eu tot din Cernavoda 16 Jul, 2009 07:05 Nu a spus nimeni ca cei ce au strans semnaturile sunt (mai) competenti, insa au facut ceea ce multi ar fi vrut dar nu au avut curaj din varii motive. Tu esti multumit(a) de ce a facut "d-na" primar?
  • Din Cernavoda 16 Jul, 2009 06:15 Bine sa intelegem ca primarita nu este competente dar cei care au strans semnaturile or fi? S-au mai bine de ce nu-i ia nimeni la" purificat" si atunci o sa vedeti cu ce se ocupa acestia prin Cernavoda....ca toti stiu dar ....saracutul de fost primar nu mai are cheag ?