Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:33 26 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Bucureşti va judeca presupusa şantajare a lui Mircea Băsescu (rechizitoriu)

ro

29 Apr, 2016 00:00 1302 Marime text


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis cererea de strămutare a dosarului în care familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, a fost condamnată, de Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României.
 
Astfel, dosarul va pleca de la Curtea de Apel Constanţa, unde venise după condamnarea Tribunalului, la Curtea de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă.
 
Amintim că, în prezenta cauză, Florin Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la 12 ani, 11 luni şi 20 de zile (pedeapsa rezultând din contopiri), Marius Constantin (ginerele lui Sandu Anghel) s-a ales cu patru ani şi şase luni de închisoare, cu executare, Fănica Anghel (soția lui Bercea) a primit trei ani şi nouă luni, iar Izaura Anghel (soția lui Marius Constantin, fiica lui Sandu Anghel) a fost condamnată la patru ani, cinci luni şi zece zile. Toate pedepsele anterior precizate sunt cu executare, ele fiind aplicate de Tribunalul Constanţa, în primă instanţă. Grinică Ion Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la şase luni, prin măsură educativă neprivativă de libertate.

Rechizitoriu - Trimitere în judecată pentru şantaj Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial

Ti-a placut articolul?

Comentarii