Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceva „fără precedent!" Avocatul Vava din Baroul Constanţa, turnat la DNA de un fost poliţist?

ro

19 Oct, 2012 01:00 4370 Marime text
Vava-MihaiValeriuAdrian-sursafotowww.realitateanet.jpgLa data de 17 octombrie 2012, Valeriu Adrian Mihai a fost prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile

Valeriu Adrian Mihai, avocat în Baroul Constanţa, arestat pentru 29 de zile de Curtea de Apel Bucureşti pentru trafic de influenţă în formă continuată, a atacat cu recurs încătuşarea sa. Pe cale de consecinţă, acţiunea avocatului constănţean va fi tranşată zilele următoare de magistraţii Curţii Supreme de Justiţie a României. Cătălin Dancu, unul dintre cei doi apărători ai lui Valeriu Adrian Mihai - cunoscut şi sub apelativul „Vava" susţine că denunţătorul ar fi un bărbat cunoscut organelor de anchetă atât pentru faptele sale aparent ilegale, dar şi pentru denunţurile făcute în mod repetat. Foarte interesant, denunţătorul lui Vava, conform spuselor avocatului Dancu, este un fost poliţist constănţean, judecat în prezent de Tribunalul Constanţa pe motiv că ar fi săvârşit fapte de natură penală.

Conform procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada februarie 2011 - iunie 2012, „inculpatul Mihai Valeriu Adrian a pretins de la un denunţător 8.000 de euro, din care a primit 2.500 de euro şi acte de înstrăinare fictivă de bunuri pentru suma de 20.000 de lei (cu rol de a garanta primirea ulterioară a banilor). În schimb, inculpatul Mihai Valeriu Adrian a promis că va interveni pe lângă organele judiciare penale, astfel încât denunţătorul să beneficieze de înjumătăţirea pedepsei în dosarul penal în care era cercetat în acea perioadă". Organele de anchetă continuă afirmând că avocatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar la data de 16 octombrie procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. La data de 17 octombrie 2012, Valeriu Adrian Mihai a fost prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ulterior deliberărilor, instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, dispunând arestarea preventivă a lui Vava de la 17 octombrie la 14 noiembrie inclusiv. Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost atacată cu recurs încă din sală, urmând ca zilele acestea dosarul să ajungă în atenţia Curţii Supreme de Justiţie a României. După cum arătam şi mai sus, Cătălin Dancu, unul dintre cei doi apărători ai lui Valeriu Adrian Mihai, susţine că denunţătorul ar fi un bărbat cunoscut organelor de anchetă atât pentru faptele sale aparent ilegale, dar şi pentru denunţurile făcute în mod repetat. Foarte interesant, denunţătorul lui Vava, conform spuselor avocatului mai sus precizat, este un fost poliţist constănţean, judecat în prezent de Tribunalul Constanţa pe motiv că ar fi săvârşit fapte de natură penală. Mai mult decât atât, Cătălin Dancu susţine că intenţionează să ofere publicului larg hotărârea Curţii de Apel din capitală, instanţă care a decis arestarea clientului său. Demersul lui Dancu ar trebui să vină în apărarea lui Vava, în sensul că cei interesaţi de caz pot ajunge singuri la concluzia că Valeriu Adrian Mihai este nevinovat. „Va fi ceva fără precedent!", a conchis Dancu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii