Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii USR aduc acuzații primarului din Ovidiu. Reacția lui George Scupra

ro

05 Apr, 2022 19:09 2215 Marime text
Reprezentanții Primăriei Ovidiu au precizat că primarul George Scupra respinge acuzațiile ce i-au fost aduse de către consilierii USR Ovidiu.

Prin intermediul unui comunicat de presă, se precizează că nu există vreun dosar penal sau civil în care primarul să aibă calitate procesuală, fapt confirmat și de IPJ Constanța.

Ce spun reprezentanții Primăriei Ovidiu despre aceste acuzații​

Comunicatul integral:



COMUNICAT DE INTERES GENERAL

Având în vedere acuzațiile publicate în spațiul public, de către organizația USR Ovidiu, prin care se aduc grave acuzații la adresa domnului primar George Scupra, facem următoarele precizări:

1. NU EXISTA nici un dosar penal / civil în care dl. primar George Scupra să aibă calitate procesuală, acest fapt fiind confirmat și de IPJ Constanța în cursul zilei de astăzi.

2. Obiectul dosarului deschis din oficiu și având ca suport declarațiile date de Iulian Leonte ( consilier independent), Doinița Cojocaru ( fost consilier USR Ovidiu), Antonescu Raluca Liliana ( consilier USR Ovidiu), Daniel Balăieș ( președinte USR Ovidiu) vizând investigarea activităților din perimetrele ariilor protejate care ar conduce la poluarea sau deteriorarea habitatelor, în speță fiind reținute activitățile unei societăți comerciale și NU A PRIMĂRIEI OVIDIU.

3. NICIODATA clădirea și terenul pe care este amplastă cherhanaua din orașul Ovidiu nu au fost înstrăinate, ele fiind proprietatea UAT Ovidiu.

Ca urmare a acestor fapte, vom folosi toate căile legale de a demonta aceste calomnii.

Vă mulțumim și rugăm pe toți cei interesați să se adrese IPJ Constanța pentru alte lămuriri!




Ce spune USR Ovidiu 


GEORGE SCUPRA, DOSAR PENAL PENTRU ABUZ ÎN SERVICIU!

Stimați cetățeni,

Vă aducem la cunoștință că în timpul ultimei ședințe de Consiliu Local din data de 31.03.2022, primarul George Scupra a fost extrem de agresiv verbal la adresa a 2 consilieri locali. Motivele agresiunii au fost declarațiile reale dintr-un dosar penal pentru abuz în serviciu.

În urma controalelor făcute de organele abilitate, atât primarul, cât și reprezentanți ai Gărzii de Mediu sunt anchetați pentru abuz în serviciu, primul pentru modul în care s-a construit și extins cherhanaua de pe malul lacului Siutghiol, iar cei din urmă pentru că nu au luat măsurile legale ce se impuneau în urma controalelor.

Vă punem în vedere că restaurantul a fost construit în locul unei clădiri ridicate prin fonduri europene - aceasta din urmă devenind un bun al orașului. Ulterior implementării proiectului primarul a transformat-o într-un business, prin intermediul unui apropiat.
La fel ca și în cazul construcțiilor imobiliare de pe malul lacului, restaurantul a fost extins, intrând astfel cu aproximativ 5 metri în luciul apei.

Vă aducem la cunoștință că dosarul a ajuns la Judecătoria Constanța în data de 30 martie 2022, pentru ca în următoarea zi discipolul lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu să se prezinte cu COPII FIZICE ALE DECLARAȚIILOR consilierilor, arătând că poate avea oricând acces la informații din dosare și încercând public să-i intimideze pe consilieri în cel mai mafiot stil cu putință!

Pentru că și acest fapt în sine este de natură penală, toți consilierii prezenți ar urma să dea declarații în legătură cu acest eveniment halucinant!

Vă reamintim că demersurile noastre au început în cursul anului trecut, când am sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții, precum și Instituția Prefectului pentru lipsa transparenței pe proiectul cherhanalei.

Din câte v-am relatat și la acel moment, prefectul Constanței, Silviu Coșa, a avut o atitudine sfidătoare, transmițându-ne în scris că această problemă a fost rezolvată și astfel dându-ne de înțeles că interesele de partid sunt mai importante decât informarea corectă a cetățenilor orașului Ovidiu.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii