Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:58 18 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cererea DNA, admisă Tânărul afacerist Andi-Sergiu Babinciuc rămâne în arest preventiv (referat propunere arestare)

ro

19 Aug, 2016 00:00 2068 Marime text
 

Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa de menţinere în stare de arest preventiv a tânărului afacerist Andi-Sergiu Babinciuc, de 26 de ani, din Constanţa. Astfel, judecătorii din Constanţa au prelungit cu 30 de zile măsura arestării preventive dispusă faţă de Babinciuc. Decizia nu este definitivă şi va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Andi-Sergiu Babinciuc se află în arest din data de 22 iulie. El este cercetat de procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Constanța pentru evaziune fiscală, spălare de bani (două infracțiuni) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Conform DNA, „începând cu anul 2011, un grup de firme controlate de către membrii familiei Babinciuc şi de apropiaţi de-ai acestora au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer al sumelor având o provenienţă ilicită către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor astfel fraudate“.

Citeşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii