Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:02 18 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Şerban Florentina, fost şef în ANAF, trimisă în judecată de Andrei Bodean. Legătură cu dosarul lui Andi Sergiu Babinciuc

ro

07 Nov, 2016 18:05 2710 Marime text
Andrei Bodean, procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanța, a dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispoziţiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei ŞERBAN FLORENTINA, la data faptei şef serviciu în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa, Structura de Administrare Fiscală - Activitatea de Inspecţie Fiscală, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada noiembrie 2012 – martie 2013, inculpata Şerban Florentina, în calitate de şef serviciu în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa, Structura de Administrare Fiscală - Activitatea de Inspecţie Fiscală, cu intenţie, în trei rânduri, a avizat rapoartele de inspecţie fiscală întocmite de două subordonate. Prin acele documente, cele două funcționare dispuseseră în mod nelegal rambursări de TVA către societăţile comerciale care solicitaseră acest lucru, controlate de către inculpatul Babinciuc Andi Sergiu (comunicat nr. 1048/VIII/3 din 21 iulie 2016).

În prezenţa apărătorului ales, inculpata Şerban Florentina a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Şerban Florentina ar urma să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, cuprinsă între 60 şi 120 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă. Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Şerban Florentina, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanța. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.  

UPDATE

Andi-Sergiu Babinciuc, de 26 de ani, fiul omului de afaceri Cameliu Babinciuc.

Decizia este definitivă. Babinciuc a fost reţinut de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanța, la finele lunii iulie. Andi-Sergiu Babinciuc este suspectat de evaziune fiscală, spălare de bani (două infracțiuni) şi fals în înscrisuri sub semnătură privat.

UPDATE

În declaraţia de avere completată la data de 16 iunie 2015, Florentina Şerban a declarat că nu are terenuri însă deţine, din 2004, o casă de locuit în Constanţa, două automobile marca Opel, model Astra. Florentina Şerban are datorii la două unităţi bancare (10.000 de euro şi peste 20.000 de lei)  şi a declarat un venit slarial de 26.736 de lei.   
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii