Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:35 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andi Sergiu Babinciuc, reţinut de procurorii DNA. Este suspectat de evaziune fiscală şi de spălare de bani

ro

22 Jul, 2016 00:00 5748 Marime text


Andi-Sergiu Babinciuc, de 26 de ani, fiul omului de afaceri Cameliu Babinciuc, a fost reţinut, ieri, de procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanța. Andi-Sergiu Babinciuc este suspectat de evaziune fiscală, spălare de bani (două infracțiuni) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Azi, Andi-Sergiu Babinciuc va fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Oricare va fi decizia instanţei, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Cameliu Babinciuc este unul din apropiaţii lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi totodată finul lui Cristinel Dragomir, fostul vicepreşedintele al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir.
 
Potrivit DNA, „în cursul anului 2012, un grup de firme controlate de către inculpatul Babinciuc Andi Sergiu au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer a acestor sume către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor respective“.
 
„Într-unul dintre cazuri, inculpatul a stabilit cu rea credinţă cuantumul taxei pe valoare adăugată, aferentă unei achiziţii aparent efectuată de către una dintre firmele sale de tip «fantomă» și ulterior a obţinut în mod fraudulos rambursarea de la bugetul consolidat al statului a sumei de 775.295 lei. De asemenea, în același context, inculpatul Babinciuc Andi Sergiu a retras din contul aceleiași societăți suma totală de 1.575.735 lei, despre care ştia că provenea din săvârşirea unor infracţiuni, utilizând în acest scop aparenţa mincinoasă privind existenţa unor contracte de împrumut din care rezulta că anterior își creditase propria firmă. La data 07 iulie 2016, în condițiile desfășurării cercetărilor în prezenta cauză, inculpatul a falsificat un înscris sub semnătură privată, denumit «împuternicire», prin atestarea în cuprinsul său a unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, după care a încredinţat documentul respectiv unei persoane care urma să fie audiată de către procurorii anticorupție“, potrivit DNA.
 
În cauză, procurorii spun că se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.
 
Andi-Sergiu Babinciuc este fiul omului de afaceri Cameliu Babinciuc, apropiat al lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
Familia Babinciuc are afaceri în turism, transport şi alimentaţie publică.
 
Una dintre firmele al cărei nume a fost legat de familia Babinciuc este Grup Media Sud Company SRL, înfiinţată, conform wikipedia.org, de Corneliu Iacubov, în 2004, obiectul de activitate fiind transportul cu microbuze. Grup Media Sud Holding SRL a fost condusă, în trecut, de Cameliu Babinciuc şi de Corneliu Iacubov, condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul Rafo Oneşti. În prezent, Grup Media Sud Company deţine reţeaua de microbuze GMS, care acoperă o mare parte din municipiul Constanţa, însă efectuează transporturi şi pe ruta Constanţa - Năvodari.
 
Numele lui Andi Sergiu Babinciuc apare, potrivit Registrului Comerţului, acesta fiind consultat la data de 21 iulie, în Avantaj Market Neptun SA, Royal Paradise Delta Club SA, dar şi în Romanian Village Development-Smart Solutions SA (în inssolvenţă), Rvd Solutii de Securitate SRL (întrerupere temporară de activitate).
 
Avantaj Market Neptun SA are sediul în Constanţa, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. În firmă, acţionari persoane juridice sunt Delta Sentieri SA, cu sediul pe strada Verde, reprezentată de Alexandru Moiseev, din Moldova. Acţionar persoană juridică este Andi Sergiu Babinciuc, care este şi administrator. Unitatea are ca obiect de activitate „comerţul cu ridicata nespecializat“.
 
Delta Sentieri SA mai apare în societăşile Bio Gir, dar şi în Frangar Partners şi în Mondo Mobile International, ultimele două fiind radiate.
 
Royal Paradise Delta Club SA are sediul social pe strada Verde. La „acţionari persoane fizice“ îl găsim pe Andi Sergiu Babinciuc, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 80%, şi Floarea Bădiţa, născută în 1986, care este şi fondator, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%. Administratorul este Floarea Bădiţa. Royal Paradise Delta Club SA are ca obiect de activitate „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. 

Citeşte şi 

Ti-a placut articolul?

Comentarii