Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călăraşi Acţiune de salvare şi căutare în Dunăre (galerie foto)

ro

25 Jul, 2019 13:51 1751 Marime text
În această noapte, în jurul orei 00.05, echipele specializate de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă ,, Barbu Știrbei „ Călărași,  au fost sesizate prin dispecerat de către  Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași, pentru acordarea de sprijin privind participarea la o acțiune de salvare și căutare a unor persoane, care în timp ce se aflau într-o barcă pe Fluviul Dunărea, în zona ,,Chiciu,, - kilometrul fluvial 372,5 mal stâng, au încercat în ultim moment să evite o barjă staționată.
 
În urma evitării, toate cele patru persoane au căzut în apă, trei dintre ele s-au agățat de barcă până au fost recuperate, al  patrulea, conștient fiind, a înotat  spre barcă, dar se pare ca ar fi fost dus de curent sub o altă barjă staționată.
 
La fața locului s-au deplasat de urgență cinci cadre din cadrul Detașamentului de Pompieri Călărași, cu  o ambarcațiune special destinată acestor tipuri de misiuni, o autospecială de transport pentru victime multiple și acordare prim-ajutor, precum și un autoturism de muncă operativă.
 
Au fost găsite persoanele implicate, trei persoane, bărbați cu vârste cuprinse între 36 si 62 ani, carora le-au fost acordate ingrijiri medicale la fața locului.
 
A patra persoană, bărbat în varstă de aproximativ 50 ani, nu a fost gasită, fapt pentru care s-a trecut la cercetarea zonei pâna la kilometrul fluvial  373 mal stâng la hidrohalta și înapoi, persoana nefiind găsită.
 
După efectuarea de  lungi căutari, activitățile au fost întrerupte, ele fiind reluate în această dimineaţă.

Sursă foto: ISU Călăraşi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii