Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bombe de aruncător neexplodate, găsite în centrul Constanţei

ro

26 Feb, 2015 00:00 870 Marime text


Pirotehniștii ISU „Dobrogea“ au intervenit, ieri, pe bulevardul Ferdinand pentru asanarea de muniţie găsită întâmplător de muncitorii care săpau la nişte conducte de gaze în parcarea unui bloc.

 
În jurul orei 12.20, un apel primit pe numărul unic de urgenţă 112 solicita intervenţia pompierilor militari pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.
 
Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al judeţului Constanţa, mobilizat la locul indicat de apelant, a identificat cinci bombe de aruncător, de calibru 82 mm, din perioada conflictelor militare.
 
Apelantul, un angajat al unei firme de gaze care efectua lucrări în zona respectivă, a găsit un proiectil, celelalte patru fiind descoperite de echipajul pirotehnic în urma verificărilor făcute la locul intervenţiei. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni, urmând a fi distrusă la o dată ulterioară.
 
În scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al judeţului Constanţa atrag atenţia cetăţenilor că, în momentul descoperirii unor elemente de muniţie neexplodată, aceştia trebuie să solicite ajutorul organelor abilitate, fără a le mişca din locul unde a fost găsite.
În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii