Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:31 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerist cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

ro

21 Sep, 2013 00:00 1055 Marime text
Ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au documentat activitatea infracţională şi au dispus prin rezoluţie confirmată de procuror începerea urmăririi penale faţă de o societate comercială din Constanţa. Firma avea ca obiect de activitate transport fluvial de mărfuri şi prestări servicii, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prin aceea că nu a evidenţiat în documentele contabile sau în alte documente legale cantitatea de 2.600 kg de motorină marcată şi colorată.

Faţă de administratorul în fapt al societăţii susmenţionate a fost confirmată începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, constând în aceea că şi-a însuşit cantitatea de 2.600 kg de motorină cunoscând că provine din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Cu ocazia instituirii sechestrului asigurător asupra ambarcaţiunii aparţinând societăţii, în urma expertizării tehnice de specialitate de către specialişti din cadrul ANR, au fost identificate două rezervoare artizanale utilizate pentru depozitarea şi transportarea de combustibili obţinuţi şi valorificaţi în condiţii şi modalităţi ilicite.
Împotriva administratorului societăţii a fost emisă de către Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii