Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi aplicate de polițiști în porturile maritime și fluviale! Ce nereguli au constatat în județul Tulcea

ro

04 Feb, 2024 11:03 641 Marime text
Foto: Poliția RomânăÎn perioada 15 – 26 ianuarie a.c., Inspectoratul General al Poliției Române prin Direcția de Poliție Transporturi, în cooperare cu Autoritatea Navală Română, a acționat pe linia verificării măsurilor de pază şi siguranţă a navelor acostate sau aflate la operare în porturile fluviale și maritimo-fluviale, precum și pentru prevenirea consumului de alcool de către personalul aflat în serviciu la bordul navelor.

De asemenea, activităţile comune de verificare şi control au avut ca scop creşterea siguranţei şi securităţii navigaţiei pe fluviul Dunărea, prevenirea poluării apelor, a incendiilor de la bordul navelor şi a producerii accidentelor de muncă.

Potrivit IGPR,  pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost inițiate 175 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost legitimate 629 de persoane, au fost verificate 173 de nave, 175 de persoane cu atribuții de personal navigant și 116 persoane însărcinate cu paza navelor, fiind testate cu aparatul alcooltest 144 de persoane.

Totodată, au fost constatate 16 infracțiuni și au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.585 de lei.

Astfel, polițiștii au constatat 11 infracțiuni la Legea nr.191/2003 privind transportul naval (referitoare la personalul navigant depistat sub influența băuturilor alcoolice pe timpul executării atribuțiilor de serviciu sau conducând o navă fără brevet/certificat de capacitate corespunzător, precum și punerea în navigație a unei nave fără echipaj minim de siguranță), 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura și o infracțiune prevăzută în Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 10 unelte de pescuit și 161 de kilograme de produse piscicole, în valoare totală de peste 5.000 de lei.

Exemple:

1.       La data de 26 ianuarie 2024, în jurul orei 11.10, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Navale Oltenița au depistat în flagrant delict, în comuna Mitreni, județul Călărași, un bărbat, în timp ce ar fi oferit spre vânzare 61 de kilograme de pește din specia caras, fără a fi autorizat în acest sens.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor și produselor din pește, cantitatea de pește fiind ridicată, în vederea indisponibilizării.


2.       La data de 20 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea – Postul de Poliție Transporturi Navale Măcin, împreună cu inspectorii Oficiului de Căpitănie Măcin, au depistat, în zona km. 64 al fluviului Dunărea, brațul Măcin, localitatea Ostrov, un bărbat, în timp ce conducea o navă, fără echipaj minim de siguranță la bordul navei.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal.

3.       La data de 19 ianuarie 2024, polițiștii Biroului de Poliție Transporturi Navale Galați, împreună cu reprezentanții Căpităniei Portului Galați, au efectuat un control la bordul unei nave sub pavilion românesc.

În urma testării cu aparatul etilotest a mecanicului care făcea parte din echipajul minim de siguranță al navei, a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,29 mg/l în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de exercitarea atribuțiilor de serviciu sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise de autoritatea de reglementare.


4.       La data de 18 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Dolj și lucrătorii Oficiului de Căpitănie Calafat au efectuat un control la bordul unei nave sub pavilion bulgăresc, acostată în Portul Calafat, la km. fluvial 794.

În urma controlului, a fost depistat un cetățean bulgar, șef mecanic, în timpul serviciului, sub influența băuturilor alcoolice, având 0,112 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea atribuțiilor de serviciu sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise de autoritatea de reglementare. 

Citește și: 

Polițiștii au aplicat zeci de amenzi într-o singură acțiune!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii