Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:22 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial „Odiseea“ înscrierii la o creșă de stat din Constanța. Trei luni de emoții și un val uriaș de nemulțumiri

ro

14 Aug, 2021 00:00 2840 Marime text
 
  • La Constanța, în primă fază, s-a ajuns la un număr de peste 500 de copii înscriși la creșă pe doar 115 locuri.
  • Numărul contestațiilor și al nemulțumirilor venite din partea părinților, a făcut autoritățile din Constanța să caute soluții la această problemă.
  • Cele 4 creșe care sunt în administrarea Primăriei Constanța, pentru care s-au făcut înscrieri, de la începutul anului școlar vor putea fi frecventate de 215 copii.
 
În ultimii ani, părinții care au avut nevoie să își înscrie copiii la o creșă de stat pentru a se putea întoarce la serviciu au fost nevoiți să se înarmeze cu multă răbdare și să spere că la finalul celor trei luni de la depunerea dosarului vor regăsi pe listele cu admiși și numele micuțului lor. Situația nu a fost diferită nici anul acesta la Constanța, ba mai mult, lista celor nemulțumiți după publicarea listelor cu admiși a fost mult mai mare, având în vedere că, din cauza pandemiei, numărul locurilor puse la dispoziție a fost mult mai mic.
 
Așa se face că, la Constanța, în primă fază, s-a ajuns la un număr de peste 500 de copii înscriși pe doar 115 locuri. Cum era de așteptat, nemulțumirile și contestațiile au început să curgă după publicarea listei cu copiii admiși.
 
Pe grupurile de mămici de pe Facebook au fost postate mai multe astfel de mesaje, postări care au adunat la rândul lor zeci de comentarii de la părinți nemulțumiți de modul în care s-a făcut repartiția pe locurile puse la dispoziție. Într-un final, numărul contestațiilor și al nemulțumirilor venite din partea părinților, a făcut autoritățile din Constanța să caute soluții la această problemă.
 
Astfel, în urma insistențelor conducerii Primăriei Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială și a numeroaselor adrese transmise către Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, Guvernul României a emis zilele trecute un ordin prin care creșele din toată țara pot funcționa din nou la capacitate maximă.
 
O contribuție valoroasă au avut și solicitările multiple venite din partea mămicilor din Constanța, care ajunseseră la capătul răbdării pentru că nu mai aveau soluții. Vocea lor a ajuns la urechile Guvernului, care în cele din urmă a răspuns apelului municipalității constănțene.
 

„După decizia Guvernului de a permite creșelor să funcționeze din nou la capacitate maximă la insistențele municipalității constănțene, Direcția Generală de Asistență Socială anunță că numărul locurilor din creșe a fost suplimentat cu 100“ – a anunțat printr-un comunicat de presă Primăria Municipiului Constanța.

 
Potrivit Primăriei Municipiului Constanța, astfel, cele 4 creșe care sunt în administrarea Primăriei Constanța, pentru care s-au făcut înscrieri, de la începutul anului școlar vor putea fi frecventate de 215 copii.
 
Listele cu micuții care vor frecventa creșele din municipiul Constanța din această toamnă au fost publicate joi după amiază (n.r. 12 august) pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța. Nici după această suplimentare a locurilor nu au lipsit contestațiile și nemulțumirile, unii părinți punctând faptul că au rămas pe dinafară cu un punctaj desul de mare, în timp ce la alte creșe din oraș au fost acceptați și copii cu punctaj mult mai mic.
 

„Amintim că, în Constanța în momentul de față funcționează 4 creșe, unele dintre ele funcționând în alte spații pe fondul lucrărilor de reabilitare și alte 3 sunt în proces de reabilitare cu fonduri europene. De asemenea, o creșă va fi amenajată cu fonduri din bugetul local și se poartă discuții pentru închirierea altor spații pentru suplimentarea locurilor.
 


Nu în ultimul rând, Primăria Constanța a depus solicitări la Compania Națională de Investiții pentru construirea altor 2 creșe, în speranța că vom reuși să răspundem nevoilor cât mai multor mame“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

 
Reamintim că, anul acesta, înscrierile la creșele de stat din Constanța au început pe data de 4 mai 2021, fiind păstrată regula potrivit căreia înscrierile încep în prima zi lucrătoare din mai. Primele liste cu copiii admiși a fost publicată după trei luni, pe 2 august.
 
Citește și:
 
UPDATE. Vești bune pentru părinții din Constanța! Se redeschid creșele la capacitate maximă! 
 
Lista copiilor admiși la creșele de stat din municipiul Constanța a fost publicată (document) 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii