Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Moartea, necunoscuta dureroasă care ne ia mereu prin surprindere

ro

07 Oct, 2021 00:00 3779 Marime text

 Luna octombrie a debutat sumbru la Constanța. Cu oameni care au murit cu zile...cu durere...cu regrete...cu incompetență...
 
Șapte femei și-au pierdut viața, fie arse, fie asfixiate, în clinica de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, după ce un incendiu s-a manifestat la parterul clădirii, unde se aflau secția menționată și încă o secție de boli infecțioase.
 
Moartea, poate singura certitudine a existenței, așa cum spun filozofii. Un accident,o boală  necruțătoare, bătrânețe ori alegere.
 
Vine și atât. Nu ți spune când, nu îți spune unde. Și nici pe cine ia.
 
Vine! Și lasă în urmă ei numai durere.
 
Ne gândim cu groază și frică la moarte, iar societatea încearcă să evite pe cât posibil acest subiect.
 
Majoritatea oamenilor că de moarte nu au o boală sau alte lucruri care să le dea de înțeles că momentul morții este aproape. Se gândesc foarte mult la viitor și la momentul în care vor muri. și tot gândim duce era viitor este ca și cum ar muri îl aducă în prezent.
 
Cu cât te gândești mai puțin, cu atât frica este mai mare, se spune.  Oamenii care au frică de moarte, chiar se gândesc mai mult la moarte, și există și oameni care se gândesc foarte mult la moarte și nu au nicio tresărire, sunt profund împăcați.
 
Printre factorii care cauzează frica de moarte, se numără și evitarea. Cu câte eviți mai mult să te gândești la ea, cu atât frica devine mai intensă.
 
Pe lângă evitare, un alt lucru care face să apară frica de moarte este lipsa de acceptare. Cu toții știm că vom muri, numai că unii sunt mai împăcați cu asta decât ceilalți.
 
Dar fără echivoc moartea aduce cu sine durere. Pierzi o persoană. Nu contează ce vârstă are, nu contează că este bolnavă și, având în vedete asta,  moartea devine relativ previzibilă, durerea își pune amprenta asupra noastră în mod inevitabil.
 
Dacă ți-e frica de moarte, îți va fi frică și de viață – pentru că viața este ceea care te conduce spre moarte. Numai trăind vei ajunge să mori.

Însă....greu de acceptat. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii