Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Mamaia își pune tichie de mărgăritar… sau cu joben pe cap și nădragii rupți în fund!

ro

26 Apr, 2018 00:00 2479 Marime text
Ca orice minune, minivacanța de 1 Mai va ține doar trei zile și se va sfârși într-o mare de regrete pentru cei care vor fi nevoiți să se desprindă de atmosfera de distracție și să se întoarcă pe la casele lor.
 
Da, anul acesta va fi fiță la Mamaia! Ne asigură primarul, cei din industria de hospitality, până și ministrul Turismului.
În timp ce unii se vor mulțumi cu mititei, un pește sau o halcă de carne friptă la grătar, iar alții vor savura soarele, plaja, valurile și festivalul de muzică electronică, unora nu le vor fi de ajuns cluburile din nordul stațiunii Mamaia în parcările cărora vor avea ocazia să-și etaleze, din această vară, nu doar bolizii, mușchii și tatuajele, ci și flota de elicoptere sau de avioane ușoare. Sigur, cei mai puțin norocoși vor migăli sub clar de lună la avioane de hârtie sau vor urmări cu jind vreun survol dinainte de aterizare.
 
Dar să nu vă mai fierb: Mamaia va avea primul heliport, pentru descinderea Don Juanilor de bani gata fix la locul distracției. De ce? Pentru că prototipul clientului țintă „este și există“, vorba unui fost coleg „popular“ de pe sticla unei televiziuni unde soarele sărută marea.
 
Dar asta nu este neapărat o știre. Știrea este că Autostrada Soarelui va fi în sfârșit mai liberă și ceva mai sigură, de vreme ce băieții de bani gata vor putea ateriza fix în Mamaia Nord, acolo unde masa și dansul au fost rezervate încă de la începutul anului. Că doar o dată pe an este 1 Mai!
 
Ce va rămâne după marea aventură? Bani pentru hotelieri, particulari și entertaineri, întrucât nordul stațiunii Mamaia a devenit la fel de scump precum Ibiza sau Monte Carlo, niscaiva amintiri plăcute pentru cei veniți să se distreze, sigur, după ce le va trece cea de-a doua mahmureală, câteva inimi frânte, că așa se întâmplă fiecare an, la concurență cu niște „lipeli“ de-o vară, și o stațiune care va arăta ca după apocalipsă, cu gunoaie, PET-uri abandonate, pe jumătate îngropate în nisip, sticle goale de bere, pungi, hârtii și câte și mai câte.
 
Ce dacă noi vom rămâne în urma piloților de fițe și ne vom plânge că la alții nisipul e curat și fin, în timp ce la noi colcăie, Mamaia va fi de 1 Mai „țâță de mâță“! Parol!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii