Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Locul de muncă ideal. Mit sau realitate?

ro

13 May, 2021 00:00 3909 Marime text

Succesul în carieră este unul din factorii cheie pentru o viață fericită pentru mulți dintre noi, însă job-ul ideal diferă de la o persoană la alta. Pentru a afla ce ne dorim cu adevărat în ceea ce privește acest aspect, trebuie să ne dăm seama care sunt criteriile cele mai importante pentru noi.

Când vorbim despre locuri de muncă, vorbim adesea despre aptitudini. Cel mai frecvent, aptitudinile se referă la cât de bine se potrivește un candidat cu o companie și un rol. Un lucru uneori  trecut cu vederea este însă modul în care un loc de muncă se potrivește în viața noastră.

Dacă ți-ai găsit vocația de la o vârstă fragedă este minunat, însă multe persoane își schimbă domeniul de activitate pe parcursul vieții, iar acesta nu este neapărat un lucru rău. În prezent, a fi adaptabil este un punct forte, iar stabilitatea pe care o dorim apare la momentul potrivit.

Am petrecut mai mult de zece ani în căutarea jobului ideal, atât în România cât și în diferite țări din Europa. După aceste experiențe am ajuns la câteva concluzii.

Indiferent de motivele pentru care ți-ai ales locul de muncă, acesta ar trebui să îți dea un sentiment de împlinire.

Nu orice job e cel potrivit. În momentul în care simți că te plafonezi și nu te mai poți dezvolta în cadrul unei companii, este mai bine să cauți în continuare.

Deși stabilitatea financiară este un factor vital, cred că pe termen lung, este la fel de important să găsim o meserie pe care să o practicăm din plăcere. Dacă îți place ceea ce faci, sunt șanse mult mai mari să devii bun în domeniul tău de activitate.

O atmosferă plăcută la locul de muncă, un program care să îți permită să te bucuri și de viața personală, o companie în cadrul căreia există posibilitatea de a crește atât ca om cât și din punct de vedere profesional sunt criterii esențiale în alegerea unui job.

Dacă ești entuziasmat în legătură cu viitorul tău, înseamnă că ai ales calea potrivită!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii