Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ce-am avut și ce-am pierdut

ro

28 Sep, 2020 00:00 4524 Marime text

Este a doua zi după alegerile locale. Toată lumea s-a liniștit, nimeni nu mai promite marea cu sarea, nimeni nu mai sare la gâtul nimănui, electoral vorbind, că nu mai are de ce.
Zarurile au fost aruncate și, la momentul acesta, s-au decis deja liderii urbelor și ai județelor, pentru următorii patru ani.

Întrebarea mare, din punctul meu de vedere, care ar trebui să domine mintea și gândurile tuturor, alegători și candidați, aleși ori nealeși, ar trebui să fie „ce facem de azi?“.
Iată, există viață și după campania electorală, există viață și după ziua alegerilor, orașele și județele așteaptă acum, cu nerăbdare, împlinirea promisiunilor electorale.
Învingătorii se pun la masa cu pișcoturi (vorba vine), învinșii stau deoparte și se uită cu râvnă la masa „pișcoțoasă“, ori se mulțumesc cu firimiturile ce le-au revenit și lor.
Dincolo de aceste aspecte, însă, din punctul meu de vedere, acesta este momentul, începând fix de azi, fix de acum, să ne suflecăm toți mânecile (tot vorba vine) și să ne apucăm să facem ceea ce am promis în campanie că vom face.

Să reînverzim orașul, să îl facem curat și european, să ridicăm spitalele pe care le-am promis, să ne ocupăm de școlile din oraș și din județ.
Să ne ocupăm de infrastructura rutieră, să ne preocupăm de soarta cetățenilor care ne-au votat, să nu fim loviți brusc de amnezie, pentru următorii patru ani.
Să punem mână de la mână să ne ocupăm de parcuri, să trecem de interesele personale și să le punem pe cele ale orașului ori județului deasupra.
Să ne onorăm cuvântul și promisiunile din campanie.
Haideți, domnilor aleși, acum e momentul să străluciți!
De azi, nu mai există scuze! De azi, puneți osul la treabă!
Sau, cum s-ar zice, domnilor aleși, de azi, aveți legătura!


Citește și:

#alegerilocale2020
S-a încheiat procesul electoral la Penintenciarul de la Poarta Albă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii