Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:40 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Când este momentul potrivit să spui „te iubesc” ?

ro

06 Feb, 2021 00:00 2923 Marime text

 
Care este primul lucru la care vă gândiți când auziți această întrebare? Poate că vă gândiți, ca și mine, la începutul unei relații. Acel moment când apare sentimentul copleșitor de iubire, dar vă este teamă că un „te iubesc” poate fi spus mult prea devreme.
 
Am auzit această întrebare de curând, în cadrul unui club de public speaking din Constanța, iar răspunsul m-a uimit! A fost un răspuns surprinzător, dar cu care sunt în totalitate de acord.
 
Coach-ul Iulian Saviuc este de părere că momentul potrivit pentru a spune „te iubesc”  este atunci când ne uităm în oglindă.
 
Atunci când tu te iubești pe tine, emani iubire. Acea iubire va fi simțită de cei din jur, fără a spune măcar o vorbă.
 
Un om fericit și împăcat cu el însuși, va atrage persoanele potrivite în preajma sa. Acele persoane cu care rezonăm vin spre noi pentru că iubirea din inima noastră este un magnet.
 
De multe ori ne dorim să apară acea „persoană potrivită”  în viața noastră. Dar cați dintre noi lucrăm la a fi noi „persoana potrivită” pentru altcineva? 
 
Cred că secretul este să ne găsim pacea interioară și să fim fericiți atunci când suntem în propria companie. Să avem un scop, să ne simțim împliniți. În acel moment suntem pregătiți pentru o iubire adevărată. Atunci când ne simțim compleți și ne iubim pe noi înșine,  iubirea unei alte persoane nu mai este o modalitate de umple un gol, este defapt oglinda noastră.
 

Suflet pereche” sau „suflet geamăn” ?

 

Platon a descris pentru prima oară mitul sufletului pereche. Conform mitologiei grecești, oamenii erau la început ființe androgine, cu patru mâini, patru picioare și un cap cu două fețe. Temându-se de puterea lor prea mare, zeii i-au tăiat în două părți separate, condamnându-i să își trăiască viața în căutarea jumătății lor. De atunci, oamenii au trăit sperând să își vor găsi perechea, marea lor iubire, pentru a forma un tot unitar.
 
Când două suflete gemene se întâlnesc, apare o flacără. Imi place mult termenul de „suflet geamăn”  sau „twin flame”. Un suflet geamăn nu este o jumătate, ci o oglindă, o reflexie. Această legătură poate fi romantică, dar nu neapărat. Când îți întâlnești sufletul geamăn poți simți de parcă s-a aprins o scânteie cosmică. Această relație te va ajuta să crești si să te întorci la origini, adică în iubire.
 
Pace și Iubire!
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii