Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Municipal al amatorilor din Constanța!

ro

23 Jan, 2021 00:00 4376 Marime text
  • După câteva luni deja de la funcționarea în actuala formulă, cuvântul care definește cel mai bine modul în care se derulează o ședință de Consiliu Local la Constanța este amatorism
  • Începând cu aparatul primăriei/primarului, președintele de ședință și aleșii locali nu se cunoaște/aplică procedura
  • La ultima ședință de CLM, PNL a făcut ce știe mai bine - a executat, PSD a șuierat aproape invizibil -figurație, în timp ce, consilierii USR PLUS mi-au amintit despre expresia dintr-o scriere a lui Bolintineanu, care sună altfel: „capul ce se pleacă sabia nu-l taie, dar cu umilinţă lanţu-l încovoaie”!


Rar mi-a fost dat să văd atâta amatorism la nivelul unui Consiliu Local, unul cu pretenții al unui municipiu reședință de județ!.
Dacă în primele ședințe ale noului Consiliu Local, lipsa de experiență, era cumva explicabilă, nu scuzabilă, mai ales în cazul aleșilor locali aflați la primul mandat - iată că după câteva luni deja de la funcționarea în actuala formulă, cuvântul care definește cel mai bine modul în care se derulează o ședință de Consilu Local la Constanța este amatorism.
Începând cu transmisiunea ședinței și continuând cu necunoașterea procedurii în conducerea ședinței, aprobarea proiectelor, s.a.m.d.
În ritmul acesta, actualul consiliu, deși format pe sprânceană, după cum susțin partidele politice reprezentate (n.r. oameni cu pregătire profesională), riscă să ajungă să fie catalogat ca cel mai "slab" parlament local din toate timpurile.
Administrația locală nu prea are nicio legătură cu facultățile, masterele sau cursurile de perfecționare din CV-urile aleșilor locali.
Nici aparatul primăriei/primarului nu excelează la capitolul organizare ședințe de consiliu, lipsa de experiență a secretarului municipiului, ce-i drept, interimar spunându-și cuvântul.
Doamnă Gospodaru (n.r. Georgiana, secretar al municipiului Constanța), de când componența unui Consiliu de Administrație se votează înainte de aprobarea înființării unei societăți, în cazul de față Termoficare Constanța SRL care va prelua serviciul public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Constanța?
Trebuie să admiteți că acest post cu greutate în structura municipalității nu este totuna cu a face cafele și a ține programul unui director din primăria și nici măcar cu hârțogăraia de la registrul agricol!
La ultima ședință de CLM, PNL a făcut ce știe mai bine - a executat, PSD a șuierat aproape invizibil, figurație -  după ce nu au fost consultați în legătură cu propunerile pentru CA-ul provizoriu al Termoficare Constanța SRL, în timp ce, consilierii USR PLUS mi-au amintit despre expresia dintr-o scriere a lui Bolintineanu, care sună altfel: „capul ce se pleacă sabia nu-l taie, dar cu umilinţă lanţu-l încovoaie”!
Puneți mâna și citiți legislația. La buna revedere, doamnelor și domnilor!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii