Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurant Konak, un nou restaurant turcesc (galerie foto)

ro

16 Jan, 2012 00:00 30845 Marime text

cap_4.jpgO apariţie recentă în peisajul constănţean, Konak este un restaurant cu specific turcesc. Mă aşteptam să îl găsesc, după cum îi spune şi numele, într-un conac sau într-o vilă, dar a trebuit să mă mulţumesc cu construcţia modernă, aducând a clădire de birouri, de pe strada Eliberării nr. 4. Mai exact, veţi găsi restaurantul lipit de complexul Brick Mall, intrarea în local fiind în dreptul staţiei de pe linia autobuzului 51. Locuri de parcare în faţa restaurantului sunt puţine, dar poţi lăsa maşina în parcarea de peste drum.

restaurant_konak_2.jpgAm intrat în localul micuţ, dar luminos. Spaţiul este decorat cu bun gust, în nuanţe deschise, iar lumina naturală care pătrunde prin geamurile de la stradă contribuie la aspectul curat şi îngrijit al restaurantului. Mese nu sunt foarte multe, astfel existând suficientă intimitate chiar şi atunci când restaurantul este plin. Privirea îmi este atrasă de tablourile imense cu scene orientale şi de candelabrele aurii, cu mărgele din sticlă. „Konak" suferă însă de o „problemă" comună a restaurantelor cu specific turcesc, şi anume mirosul de mâncare gătită sau în curs de preparare, care te loveşte şi te îmbie, deopotrivă, încă de la intrare. Asta, din cauza faptului că bucătăria şi sala de mese împart acelaşi spaţiu. Mirosul nu este excesiv totuşi, iar pentru cunoscători este ceva obişnuit şi nu poate decât să îţi stimuleze pofta de mâncare. Cât despre galantarul cu salate şi mâncăruri care te îmbie dintr-o latură a localului, imaginea acestuia îmi evocă amintirea unei cantine de tip „împinge tava", dar asta e doar în mintea mea.

Meniul este decent, cu preţuri decente, şi excelează mai ales la capitolul deserturi. Pentru cei care iubesc bucătăria turcească, fără a fi şi vorbitori de limba turcă, meniul este bilingv, riscul de a comanda „ciorbă de văcuţă" în loc de „orez cu lapte" fiind astfel redus la minim. Şi pentru că tot a venit vorba de ciorbă, am zis să o şi comand. Doar am zis, pentru că se pare că ciorba de burtă nu există decât în meniu şi... în visele mele. La recomandarea chelneriţei, am comandat o ciorbă de pui, turcească. Servirea a fost instantanee, dar am recuperat timpul aşteptând să mi se răcească bolul. Mică, dar concentrată şi foarte gustoasă, aşa aş putea să caracterizez porţia de ciorbă, iar pentru 8 lei, primeşti ciorba şi, din partea casei, lipia turcească, ardei iute şi o bucată de lămâie. Şi pentru că felul unu a fost deosebit de săţios am încercat ceva mai uşor la felul doi. Pentru numai 7 lei am comandat o salată de pui, care arată foarte bine, e pe măsură de gustoasă şi din care mănânci pe săturate.

Am o singură părere de rău, şi anume faptul că nu am mai avut timp şi de desert, dar pentru că restaurantul „Konak" mi-a făcut o primă impresie foarte bună voi reveni cu siguranţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihaela petre 01 Nov, 2011 15:50 imi place foarte mult acest restaurant.mia placut servirea,mancarea si locatia.felicitari.