Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L Constanta sustine profesionisti ca subprefecti

ro

23 Feb, 2009 03:32 2587 Marime text

colaj_deschidere.jpgSâmbătă, la prânz, Mircea Banias a semnat adresa cu numărul de înregistrare 55 către BPN al PD-L, pentru susţinerea celor doi subprefecţi sprijiniţi de organizaţia PD-L Constanţa: Claudiu Palaz şi Mircea Iustian

Actuala coaliţie de guvernare întâmpină dificultăţi în numirea oamenilor care să le pună în aplicare programul de guvernare. Probleme de acest gen există inclusiv în numirea prefecţilor şi a subprefecţilor, întrucât guvernarea precedentă a depolitizat aceste funcţii, ocupanţii lor devenind înalţi funcţionari publici.
Şi totuşi, în unele judeţe ale ţării, situaţia a fost rezolvată. La nivelul judeţului Constanţa, PSD şi-a impus omul, Tit Liviu Brăiloiu fiind prefect de două săptămâni. Pentru a-şi duce la bun sfârşit sarcina, şi democrat-liberalii au luat, sâmbătă, la prânz, hotărârea de a stabili cele două propuneri pentru funcţiile de subprefect: Claudiu Palaz şi Mircea Iustian.
Această sarcină a fost dusă la bun sfârşit după ce, la sediul organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, a sosit o adresă de la centru, prin care se solicita conducerii filialei să transmită la Bucureşti, până sâmbătă, la prânz, numele celor propuşi, CV-urile acestora, să se specifice calitatea pe care o au în momentul actual şi să se menţioneze dacă vreuna dintre persoanele susţinute pentru ocuparea funcţiilor de subprefecţi ocupă deja postul. Sarcina a fost rezolvată şi numirile au fost făcute, aşa cum spuneam: Palaz şi Iustian. Cu toate acestea, până săptămâna trecută, în cărţi era şi consilierul judeţean Mihai Petre, care nu a fost acceptat, neavând statutul juridic necesar funcţiei (n.r. nu era funcţionar public). Asta în timp ce la Mircea Iustian nu se pune problema, el ocupând într-o anumită perioadă postul de subprefect, iar pentru o perioadă va figura ca funcţionar public în cadrul Primăriei Hârşova.
Cu toate acestea, preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, Mircea Banias spune că lista propunerilor pentru cele două funcţii de subprefecţi este încă neoficializată, deşi adresa numărul 55 de sâmbătă îl contrazice.
„Am avut o discuţie de Mihai Petre. El ne-a explicat că, în cazul în care funcţia de subprefect nu se va politiza, nu mai este interesat, deoarece nu doreşte să renunţe la activitatea politică", mai spune Banias.

Claudiu_Palaz_02.jpgProfesionişti pe post

De fapt, senatorul vrea să spună că Mihai Petre ar fi recunoscut că nu se încadrează din punct de vedere al statutului juridic şi, în acest context, democrat-liberalii tomitani „îl vor susţine, în continuare, pe Mircea Iustian şi, probabil, pe Claudiu Palaz", deşi Banias nu suflă o vorbă despre adresa la care făceam referire şi care deja a ajuns la BPN.
El spune că abia joi membrii Biroului Permanent Judeţean se vor întruni pentru a lua hotărârea definitivă şi, eventual, să „legalizeze" sprijinirea actualului subprefect. Probabil o să facă aşa cum a făcut-o şi cu celelalte numiri, neexistând vreuna trecută prin BPJ, toate fiind semnate doar personal de Banias, aici gândindu-ne la cei care au ocupat deja funcţiile de conducere la RAR, CN APMC, CN ACN etc.
Trebuie făcută precizarea că Palaz este susţinut să rămână pe funcţie şi de numeroşi primari care s-au manifestat în acest sens atât în interiorul PD-L, cât şi public, deoarece îşi spune cuvântul profesionalismul şi colaborarea bună pe care a avut-o cu toţi primarii, indiferent de culoarea politică.
Şi aceasta chiar dacă surse din PD-L ne-au confirmat că, prin intermediul acestora şi nu numai, înaltul funcţionar public îşi va putea asigura susţinerea necesară în BPJ al PD-L Constanţa, deşi nu va fi nevoie, hotărârea fiind deja bătută în cuie.
Mai mult, Claudiu Palaz se bucură şi de aprecierea partenerilor de coaliţie locali (n.r. referire la social-democraţi) şi are o relaţie bună cu prefectul Tit Lilviu Brăiloiu, aşa cum, de altfel, a avut cu toţi prefecţii de până acum, indiferent de culoarea politică.
Oficializarea sprijinului de care se bucură Cluadiu Palaz din partea PD-L Constanţa îl va aduce pe acesta în ipostaza de a-şi trece în „palmares" o nouă victorie redutabilă: menţinerea pe post timp de trei guvernări diferite - PSD, PNL şi PD-L - PSD. Menţionăm că, după perioada 1996 - 2001, în care Claudiu Palaz a fost consilier juridic în Primăria Constanţa, acesta a devenit secretarul general al Prefecturii Constanţa, iar în anul 2006 a fost promovat pe funcţia de subprefect.



Mircea_Iustian_01.jpgPetre lasă de la el

Consilierul judeţean PD-L Mihai Petre, cel ce a fost propus să ocupe funcţia de subprefect al judeţului, a decis să facă pasul înapoi. „Având în vedere că nu este o funcţie politică şi presupunea demisia mea din PD-L, am decis să dau un pas înapoi. Nu vreau să renunţ la calitatea de membru al PD-L, deoarece consider că pot avea o ascensiune politică şi orice  plecare din partid, fie ea şi temporară, nu este indicată", a declarat Mihai Petre. El a ţinut să menţioneze că nu este interesat şi nu vrea nicio funcţie publică pentru că: „Vreau să fac politică".

 

 

 

 

{mos_ri:PD-L Constanta}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • georgiana 23 Feb, 2009 11:41 daca toti factorii de decizie accepta compromisul, e foarte bine. Unii vor, altii sant obligati, nu au de ales. Asta e politica, negociere / mediere /convingere/ accept / alternativa / esec/ reusita/ PUTERE. Miza e prea mare pt noi pamintenii de rand; bine ca se bat amaratii analfabeti la sectiile de votare cu atata elan...oare cine ne CONDUCE?
  • Dana 23 Feb, 2009 09:02 Bravo lui!
  • doctorand 23 Feb, 2009 08:54 Inca o victorie a RSD in Constanta.Au obtinut si postul de prefect si unul de subprefect.