Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Active Watch „Voronin de Constanta cenzureaza presa"

ro

23 Apr, 2009 02:00 3054 Marime text

deschidere_radu_mazare.jpg„Este o dovadă de comportament abuziv şi de metode barbare din partea unei persoane care se află într-un perpetuu conflict de interese"

Agenţia de Monitorizare a Presei Active Watch a adresat liderilor PSD şi PD-L un protest în care explică şi cere sancţionarea modului în care ZIUA de Constanţa a fost interzisă în chioşcurile Conpress Group, firmă ce îl are printre acţionari pe Radu Mazăre.

Active Watch a înţeles în acest fel că semnalul de alarmă pe care îl trage ZIUA de Constanţa cu privire la felul în care libertatea presei este încălcată în Constanţa condusă de Radu Mazăre. Primar, şef de filială judeţeană a PSD şi şef al administraţiei publice locale, fostul jurnalist Mazăre nu a crezut că este necesar ca un ziar considerat de opoziţie să fie distribuit în chioşcurile pe care le deţine, de către firma de distribuţie la care este acţionar. Comunicatul pe care cotidianul ZIUA de Constanţa l-a transmis mijloacelor de comunicare în masă a fost preluat de site-uri precum www.hotnews.ro , www.9am.ro , www.ne-cenzurat.ro şi www.mangalia.mn, dar şi de către Evenimentul Zilei (http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/848252/Ziua-de-Constanta-vs-Radu-Mazare).

„Mazăre recidivează în acte de acest gen"

O reacţie vehementă a avut şi preşedintele Active Watch, jurnalistul Mircea Toma, care şi-a arătat susţinerea faţă de ZIUA de Constanţa. „Este inadmisibil ca într-o Românie membră a Uniunii Europene să existe abateri flagrante de la principiile fundamentale ale drepturilor omului şi ale valorilor democraţiei. Este o dovadă de comportament abuziv şi de metode barbare din partea unei persoane care se află într-un perpetuu conflict de interese: este implicat în politică, afaceri şi administraţie publică. Această acţiune de cenzură este de condamnat şi ar trebui să facem ceva să-l aducem în simţiri pe domnul Mazăre". În continuare puteţi citi textul integral al protestului Agenţiei de Monitorizare a Presei.

mircea_toma.jpg„Domnilor preşedinţi Mircea Geoană şi Emil Boc

Vă adresăm acest protest în calitatea dumneavoastră de responsabili politici ai alianţei de guvernare PSD - PC - PD-L.

La Constanţa, de o săptămână, un ziar - Ziua de Constanţa - a fost cenzurat prin blocarea difuzării. Societatea Conpress Group SRL, care a suspendat difuzarea, îi are ca acţionari pe Radu Mazăre, primar, om de afaceri şi preşedinte al PSD Constanţa, şi pe Nicuşor Constantinescu, om de afaceri, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi prim-vicepreşedinte al PSD. Actul de cenzură se petrece în condiţiile în care în ziar au fost publicate o serie de articole critice la adresa primarului şi liderului PSD, Radu Mazăre. Menţionăm că Radu Mazăre recidivează în acte de acest gen. În anii în care PSD s-a mai aflat la guvernare, victime ale abuzurilor, cenzurii şi intimidării au fost ediţia de Constanţa a Jurnalului Naţional, Evenimentul Zilei şi Academia Caţavencu. Radu Mazăre a fost recent acuzat de Ziua de Constanţa că a manipulat magistraţi din Constanţa pentru a obţine, în 2008, o condamnare împotriva unei ziariste care a îndrăznit să-l critice - Feri Predescu.

Considerăm asemenea situaţii ca incompatibile cu o ţară membră a Uniunii Europene, care are la guvernare două partide care, prin numele lor, pretind că au ca principală preocupare promovarea democraţiei. Faptul că toleraţi comportamentul primarului Radu Mazăre compromite grav această pretenţie.

Domnule Mircea Geoană, aşteptăm o intervenţie eficientă din partea PSD, care să repună în drepturi valorile democrate pe care partidul dumneavoastră le afişează.

Domnule Emil Boc, asteptăm să folosiţi toate pârghiile de care dispune o coaliţie politică pentru a opri lanţul de atacuri împotriva libertăţii presei care se petrec netulburate, de ani de zile, în Constanţa.

ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei
Membru al Reţelei Reporteri fără Frontiere"

{mos_ri:Active Watch,Voronin}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • george 23 Apr, 2009 15:58 mai lasati victimizarea am gasit azi ziarul ziua cu tot cu suplimnet la un chiosc de a lui mazare la TIC-TAC in Tomis Nord. Nu incercati sa induceti oamenii in eroare si sa atrageti publicitate prin faptul ca sunteti constrinsi ca nu este adevarat. Lumea isi va da seama ca incercati o mascarada facuta de disperare si pt a pata imagina unor politicieni care va incomodeaza.
  • libertate 23 Apr, 2009 08:12 usor usor neocomunistii cuceresc romania. vor urma alte forme de cenzura, apoi munca la canal si confiscarea proprietatilor. ne intoarcem de unde am plecat, numai ca astia vor fi mult, mult mai rai.
  • emil 23 Apr, 2009 06:28 AS VREA SA STIU CUM E POSIBIL CA UN OM CA Nicu Constantinescu SA PUNA SEF LA FINANTELE DIN EFORIE O SECRETARA. NOI CONTRIBUABILI DIN EFORIE SUNTEM SOCATI. AM INTELES TOTUSI CA MARII VINOVATI AR FI BRAILOIU, HUTUCA SI MISA PT. A SE RAZBUNA PE SEFA TREZORERIEI DIN EFORIE CARE LA SUSTINUT ANUL TRECUT IN CAMPANIA PT. ALEGERILE LOCALE PE GIGI CHIRU. d-le CONSTANTINESCU va rugam NU TOLERATI asa ceva, pierdeti voturi, oamenii inteleg mai mult decat credeti. UN SFAT: scapati de cameleonul de Hutuca, nu aveti nici un avantaj, din contra toate deciziile lui din ultima perioada nemultumesc salariatii din DGFP Constanta, efectul: PIERDETI VOTURI. NU NE MAI DEZAMAGITI D-LE CONSTANTINESCU.