Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O scurtă istorie a literaturii dobrogene contemporane, în „Gramatica rememorării”, semnată de Gabriel Rusu

ro

21 Nov, 2019 11:03 1605 Marime text
Miercuri, 20 noiembrie, a avut loc în sala „Liliana Lazia” a Bibliotecii Județene „I.N. Roman” Constanța, lansarea volumului de eseuri, istorie și critică literară Constanța. Gramatica rememorării. 
 
Volumul lui Gabriel Rusu conturează o imagine interesantă și foarte vie (deși mulți dintre cei „povestiți” nu mai sunt printre noi) a vieții literare constănțene din ultimii 40 de ani.

Au vorbit despre carte profesorul Nicolae Rotund, Corina Apostoleanu, directorul  Bibliotecii, prozatorul Ovidiu Dunăreanu, editorul cărții, dar și Lavinia Dumitrașcu (care s-a arătat recunoscătoare pentru prilejul oferit de a-și retrăi copilăria, marcată de multe dintre personajele evocate în volum) sau Constanța Călinescu, unul dintre „eroii” cărții.

Cu un subtitlu sugestiv, „Îndreptar de întâmplări, personaje și întâlniri”, cartea vine să completeze fericit compediile de istorie a literaturii dobrogene apărute până acum, având în plus farmecul și autenticitatea detaliilor ce reies din întâlnirile, destăinuirile sau dialogurile cu scriitori ai acestui ținut, cu biografiile sau cărțile lor.
 
Citește și:
Lansare de carte Doina Păuleanu - „Peninsula misterioasă. Incursiune în istoriile Constanţei“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii