Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitație estivală la lectură - revista „Ex Ponto“ (galerie foto)

ro

27 Jul, 2017 00:00 2506 Marime text
Și în această vară, revista de cultură „Ex Ponto. Text / Imagine / Metatext“ îi invită pe cei interesați să ia pulsul vieții literare și artistice contemporane, prin lectura celui mai recent număr, al 54-lea din cei 15 ani de existență. 
 
În cele peste 170 de pagini ale revistei cu format de carte, cititorii vor descoperi fragmente de roman, versuri, eseuri, cronici literare, comentarii, dar și imagini. Revista trimestrială de cultură se deschide cu o recenzie a celui mai nou roman semnat de Varujan Vosganian, „Copiii războiului“, semnată de redactorul-șef al revistei „Ex Ponto“, Ovidiu Dunăreanu. La pagina 9 atrage atenția un fragment din romanul „Cântărețul tandrelor iubiri. Romanul vieții lui Ovidius“, semnat de Ștefan Cucu, pe care cititorii îl vor lectura în curând, volumul fiind dedicat celor 2.000 de ani de la moartea poetului latin exilat la Tomis. La secțiunea Poezie sunt prezentate creații semnate de Lucian VasiliuLiliana UrsuAura ChristiPassionari StoicescuValeria Manta TăicuțuNicolai Tăicuțu și Liviu Gaspar. De asemenea, cititorii vor descoperi și talentul de poet al medicului Dumitru Octavian Unc, la rubrica „Poeți ai spațiului pontic“. Fragmentele de proză din secțiunea Text sunt semnate de: George SchwartzPaul SârbuNicoleta VoinescuCarol Feldman și M.B. Ionescu-Lupeanu.
 
La secțiunea „Imagine“, sunt prezentate reproduceri după lucrările artistului plastic dobrogean Laurențiu Midvichi, născut la Tulcea, care au făcut obiectul expoziției de pictură „Dezvăluiri“, având ca tematică labirintul.

La secțiunea „Metatext“, cea mai amplă, vor descoperi o mulțime de texte, de la cronici literare, consemnări, comentarii, interviu și lecturi, până la muzică, teatru, arheologie și eseu. De exemplu, Anastasia Dumitru scrie despre „Demonismul reeducării. Mărturisiri din mlaștina disperării“, iar Olga Duțu îi ia un interviu maestrului Tudor Costache despre „Zodia Sudului“, „Agora“, satele dobrogene și... cărți pentru Republica Moldova. La rubrica Istorie, arhivistul Constantin Cheramidoglu prezintă „Constanța versus Varna - rivalități istorice“, iar Mariana Popescu dedică un articol lui Dinu Lipatti, la un veac de la naștere, la secțiunea „Muzică“.
 
Revista „Ex Ponto“ apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România și poate fi achiziționată la prețul de 10 lei.

Citește și:  

Revista „Ex Ponto“ - invitaţie la lectură cu gândul la Ovidius (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii