Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:43 05 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premianți din Constanța Angelo Mitchievici și Augustin Cupșa, laureați la Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România

ro

08 Jun, 2023 16:20 1063 Marime text
Sursa foto: Biblioteca Județeană Constanța

În data de 5 iunie 2023, în Sala „Iosif Naghiu” a Muzeului Național al Literaturii Române și a Teatrului Dramaturgilor Români din București, a avut loc Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2022. 
 
Gala a fost prezidată de academicianul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România. 
 
Din cadrul Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România a primit premiul Uniunii Scriitorilor criticul și istoricul literar Angelo Mitchievici, profesor la Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanța, la secțiunea „Cartea  de Critică, Eseu și Istorie Literară, Memorii, Jurnale, Publicistică”, pentru volumul de eseuri „Farmecul vieților distruse. Câteva reflecții despre ratare” (Editura Humanitas, 2022). De asemenea, Premiul Ariel i-a revenit prozatorului Augustin Cupșa pentru volumul de povestiri Străinătate (Editura Humanitas, 2022) și tot Premiul Ariel i-a fost decernat revistei constănțene Ex Ponto (text/imagine/metatext), revistă care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România, avându-l ca redactor-șef pe scriitorul Ovidiu Dunăreanu.
 
„Premiile au fost finanțate de Ministerul Culturii (reprezentat la Gală de dl. director Ioan Matei, membru, de asemenea, al Uniunii Scriitorilor), Institutul Cultural Român (din partea căruia a fost prezent eseistul Daniel Nica) și Direcția pentru Relații Interetnice a Secretariatului General al Guvernului (reprezentată de prozatorul Corneliu Irod). Parteneri au fost Muzeul Național al Literaturii Române și Televiziunea Română”, se arată în comunicatul transmis de Biblioteca Județeană Constanța.
 
Juriul a fost alcătuit din scriitori, critici și istorici literari, Mircea Mihăieș (președinte), Paul Aretzu, Dan Cristea, Andrea H. Hedeș, Ioan Holban, Vasile Spiridon, Răzvan Voncu (membri).
 
Printre premianți s-au aflat Nicolae Prelipceanu, Gabriela Adameșteanu, Horia Gârbea, Andrei Manolescu, Ioana Pârvulescu, Dan Croitoru, Adriana Babeți, Horia-Roman Patapievici, Fekete Vince, Myhailo Hafia Traista, Ion Cocora, Eugen Negrici.
 
Citește și:
Constanța culturală Premii pentru cele mai bune voci literare din ultimii trei ani, oferite de Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și de revista „Ex Ponto”
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii