Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Premii pentru cele mai bune voci literare din ultimii trei ani, oferite de Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și de revista „Ex Ponto”

ro

05 May, 2022 00:00 2827 Marime text
  • Muzeul de Artă din Constanța va găzdui Gala Premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România pe anii 2019, 2020, 2021
 
După trei ani de pauză impusă de condițiile pandemice, iată că Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România organizează o gală de premiere pentru cei mai buni scriitori care au publicat volume în anii 2019-2021.
De asemenea, vor fi premii și din partea revistei Ex Ponto, înmânate de redactorul-șef, scriitorul Ovidiu Dunăreanu, care face parte și din juriul care va acorda premiile Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, alături de președinte - prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, și de ceilalți membri - prof. univ. dr. Lăcrămioara Berechet, dr. Nastasia Savin, prof. Marina Cuşa.
Gala va avea loc sâmbătă, 7 mai, începând cu ora 11, la Muzeul de Artă din Constanța.
"Premiile Uniunii Scriitorilor aduc în prim-plan elita scriitorilor contemporani, cei care s-au făcut remarcaţi prin cărţi menite să deschidă o perspectivă complexă, înnoitoare asupra timpului nostru, asupra epocii în care trăim. Deopotrivă, revista Ex Ponto, singura revistă constănţeană care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România, a reunit cele mai prestigioase voci culturale şi ştiinţifice, contribuind la configurarea unei identităţi culturale a spaţiului dobrogean, subliniindu-i unicitatea şi valorile.”
Trofeele înmânate premianților sunt realizate de artistul plastic constănțean Eusebio Spânu.
Gala Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din Constanţa va avea ca invitați și muzicieni, care vor prezenta câteva momente lirice. Pianistul Nicolae Dumitru va prezenta publicului câteva piese inedite de Carol Mikuli, Bela Bartok și George Enescu, dar și piese de Claude Debussy, Ottorino Respighi și Antonio Fragoso.
În încheiere, soprana Cristiana Eso va oferi publicului lieduri de George Enescu și Tiberiu Brediceanu.



Sursa foto:
arhiva ZIUA de Constanța
Citește și:
Artele se îmbină la Constanța, într-un eveniment de excepție. Recital de pian și premii pentru studenții Universității Ovidius, la Muzeul de Artă (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii