Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Decernarea premiilor filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și a premiilor revistei Ex Ponto, la Biblioteca Județeană Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

ro

16 Mar, 2024 11:07 1049 Marime text




 
  • Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța împreună cu Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România organizează sâmbătă, 16 martie 2024, ora 11.00, în Aula Bibliotecii Județene, ceremonia de decernare a premiilor filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România pe anii 2022 și 2023 și a premiilor revistei Ex Ponto pe anii 2022 și 2023.
 
Eveniment emblematic pentru orașul Constanța, acordarea premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România este menită să aducă la cunoștința publicului literatura dobrogeană, scriitorii care o scriu și să ofere o perspectivă asupra valorilor pe care literatura le promovează în spațiul de cultură și civilizație dobrogeană, asupra identității culturale dobrogene.
 
Juriul care acordă premiile este alcătuit din: prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, în calitate de președinte și prof. univ. dr. Lăcrămioara Berechet, coordonatoarea festivalului Poezie la nisip, dr. Daniela Varvara, redactorul-șef al revistei Ex Ponto, Ovidiu Dunăreanu și președinta Clubului Solteris, Emilia Dabu, ca membri.

Ovidiu Dunăreanu a luat cuvântul

„În toți acești ani, am avut aproape niște oameni deosebiți. Nu puteam să nu acord premiul Ex Ponto domnului Ciorbea”

Un alt premiu Ex Ponto a fost acordat scriitorului Titi Damian și lui Lucian Alexiu.

Alt premiu a fost acordat Corinei Apostoleanu.

„Am început colaborarea frumoasă de pe vremea Revistei Tomis. Vă mulțumesc”, a spus aceasta.

Urmează un intermezzo muzical.

Cătălin Pavel a primit premiu pentru proză, iar Aurelia Lăpușan a primit premiu pentru activitatea sa.

„Modul de a scrie al doamnei Lăpușan nu seamănă cu stilul nimănui, dar totuși seamănă cu cel al tuturor scriitorilor adevărați”, a spus Ovidiu Dunăreanu.

”Sunt emoționată, sunt la o vârstă la care nu mă aștept la premii, dar iată că juriul îmi acordă acest premiu. Mă simt flatată și surspinsă”, a spus și Aurelia Lăpușan, la acordarea premiului.

Scriitorului Adrian Nicola i-a mai fost înmânat premiul revistei Ex Ponto.

„Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat. De când am venit în lumea literară dobrogeană, am fost ajutat foarte mult”, a spus acesta la înmânarea premiului.




Citește și
Concursul literar „Pe aripile imaginației”, continuă la Biblioteca Județeană Constanța! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii