Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serul de la Johnson&Johnson poate fi administrat ca doză „booster" în schema de vaccinare anti-COVID

ro

15 Dec, 2021 14:51 1306 Marime text


Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat miercuri, 15 decembrie 2021, că vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania farmaceutică americană Johnson&Johnson poate fi utilizat ca doză de supra-rapel („booster"), dacă au trecut cel puţin două luni de la administrarea primei doze, la persoane cu vârste de peste 18 ani. 

Acesta este cel de-al treilea vaccin anti-COVID-19, după cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna, care va putea fi utilizat ca doză "booster" în Uniunea Europeană la persoane adulte.

Comitetul pentru Produse Medicale de Uz Uman (CHMP) din cadrul EMA a ajuns totodată la concluzia că o doză „booster" a vaccinului Johnson&Johnson poate fi administrată după cele două doze ale unuia dintre vaccinurile cu ARN mesager autorizate în Uniunea Europeană - Pfizer şi Moderna, informează AGERPRES.

Administrarea unei doze „booster" cu un vaccin anti-COVID-19 diferit de serul primit în cadrul schemei iniţiale de imunizare generează în anumite cazuri o reacţie imunitară mai puternică, potrivit autorităţilor medicale europene.

Sursă foto: unsplash.com/ Mohammad Shahhosseini
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii