Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. În Faleză Nord s-a construit mult și fără viziune

ro

16 Dec, 2020 00:00 3321 Marime text
  • În cartierul Faleză Nord din municipiu Constanța, s-au aprobat PUZ-uri și s-au dat autorizații pe bandă rulantă fără să se țină cont de o dezvoltare armonioasă
  • În perioada următoare, consilierii locali de la USR PLUS vor verifica toate aceste PUZ-uri, vor discuta atât cu locuitorii din zonele respective, cât și cu proiectanții
  • O altă propunerere de plan urbanistic zonal prin care se dorește construcția unui bloc de 6 etaje este pe strada Renașterii, cu vedere la mare, aproape de plajă, zonă "ideală" pentru un bloc


În cartierul Faleză Nord din municipiu Constanța, s-au aprobat PUZ-uri și s-au dat autorizații pe bandă rulantă fără să se țină cont de o dezvoltare armonioasă, afirmă Cătălin Iacob, consilier local municipal din partea USR PLUS.

"Am fost împreună cu colega mea Cristiana Popescu(n.r. consilier local USR PLUS) în acestă zonă, pe strada Maior Șofran. De ce aici? Pentru că un dezvoltator vrea să ridice un bloc de 6 etaje. Vecinii se opun unui astfel de demers deoarece zona este deja sufocată și consideră că viitoarea construcție ar încălca normele legale.
Acesta este unul dintre zecile de proiecte care vor ajunge pe masa Consiliul Local.

În perioada următoare vom verifica toate aceste PUZ-uri, vom discuta atât cu locuitorii din zonele respective, cât și cu proiectanții.
Constanța a ajuns să fie un oraș mutilat din punct de vedere urbanistic, iar acest lucru trebuie să se oprească", afirmă alesul local.
 

O altă propunerere de PUZ prin care se dorește construcția unui bloc de 6 etaje este pe strada Renașterii

Aleșii locali ai USR PLUS au continuat să meargă pe teren.
Așa au descoperit o altă propunerere de plan urbanistic zonal prin care se dorește construcția unui bloc de 6 etaje este pe strada Renașterii. Vedere la mare, aproape de plajă, zonă "ideală" pentru un bloc.


"Și aici vecinii și asociațiile civice s-au opus acestui demers. Motivele principale țin de stabilirea unei zone de reglementare greșită, depășirea coeficienților urbanistici, lipsa unui studiu de trafic, faptul că unor vecini li se îngradește accesul către proprietate samd.

Constanța a suferit mult la capitolul urbanism, iar lucrurile trebuie aduse pe făgășul normal. Ideea că ai un lot de teren și pe el poți să construiești ce vrei, nu mai e de actualitate. În ceea ce ne privește pe noi, fiecare decizie va fi luată în urma unor analize făcute de urbaniști și pe baza unor studii de oportunitate", mai spune Cătălin Iacob.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii