Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:44 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte sociale şi de infrastructură, în planul autorităţilor locale de la Grădina

ro

30 Jan, 2017 00:00 848 Marime text
Pentru perioada care urmează, administraţiile locale din judeţul Constanţa au în vedere stabilirea bugetelor locale şi planuri pentru ceea ce urmează să se investească în localităţi. În mediul rural, cu sprijin şi din alte surse, primăriile vor continua proiectele de infrastructură. La fel şi la Grădina, unde există mai multe lucrări care trebuie executate, însă nu înainte de a fi consultaţi şi consilierii locali.
 
„Am început anul cu puţin viscol, iar acum am început să ne apucăm de treabă. Aşteptăm să ne vină sumele din buget. Ne vom întâlni în cadrul Consiliului Local Grădina, să discutăm şi să vedem ce proiecte vom realiza în acest an. Avem în vedere să finalizăm casa mortuară pe care am început-o de anul trecut la Grădina. Este construită clădirea, însă mai avem de executat lucrările de finisare interioare şi exterioare. Investiţia aparţine autorităţilor locale, din bugetul propriu, iar costurile se ridică la 100.000 de euro, cu totul. Era o necesitate pentru locuitorii de aici. Intenţionăm şi pentru localitatea Cheia să realizăm un proiect asemănător, să avem şi acolo o casă mortuară, însă toate acestea le vom stabili în discuţiile pe care le vom avea cu cei din Consiliul Local“, a declarat Gabriela Iacobici, primarul comunei Grădina.
 
Având în vedere că mulţi locuitori din mediul rural se confruntă cu probleme financiare şi nu îşi permit să-şi achiziţioneze o locuinţă, autorităţile locale de la Grădina doresc să vină în sprijinul oamenilor mai necăjiţi. Vizate sunt în special familiile care au copii şi au nevoie de un spaţiu în care să locuiască în condiţii decente.
 
„Pentru familiile cu un copil, doi copii, care nu au case şi stau pe la părinţi, bunici, ne dorim să construim nişte case, locuinţe sociale, mai mici, cu două camere, un living, o bucătărie şi o baie. Probabil că le vom percepe o sumă modică pentru chirie, plus că cei care se vor muta în ele vor avea dreptul de a le cumpăra. Sperăm să fie un an bun din punct de vedere financiar, să avem bani să ne ducem planurile la final“, a mai precizat Gabriela Iacobici, primarul comunei Grădina.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii