Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Principalele constatări ale Camerei de Conturi Constanța în urma acțiunii de audit la UATC Mihai Viteazu (DOCUMENT)

ro

07 May, 2022 00:00 1390 Marime text
Sediul Primăriei Mihai Viteazu
 
  • În urma controlului, în documentul Camerei de Conturi se precizează că, „având în vedere natura abaterilor și a erorilor, contextul în care acestea s-au produs precum și valoarea abaterilor cu influență asupra situaţiilor financiare, în sumă totală de 7.296 mii lei și care se situează peste pragul de semnificație stabilit pentru exprimarea opiniei, în sumă de 188 mii lei a fost emisă o Opinie cu rezerve“.
 
Camera de Conturi Constanța a făcut publică sinteza rezultatelor acțiunii de audit desfășurate la Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Mihai Viteazu.
 
Auditul financiar a fost efectuat în perioada 1 - 30 iulie 2021. Camera de Conturi Constanța a prezentat apoi informații sintetice privind indicatorii bugetari ai entității verificate, structura și sumele estimate ale abaterilor constatate, principalele constatări, opinia de audit, măsuri luate în timpul controlului și măsurile dispuse și recomandările formulate de Camera de Conturi.
 
Sinteza completă o puteți consulta în secțiunea „Documente“ a acestui articol.
 
„Am rezolvat 60% dintre problemele semnalate în urma controlului Camerei de Conturi. Oricum, nu au fost situații deosebite și subliniez că, în chestiunile imputate, nimeni nu a avut intenții ascunse, nimeni nu și-a însușit nimic“, a declarat Gheorghe Grameni, primarul comunei Mihai Viteazu.
 
Principalele constatări
 
Calitatea gestiunii economico-financiară
„Nu s-a efectuat inventarierea masei impozabile“.
 
Fundamentare buget
„Fundamentarea pentru anul 2020 a veniturilor, fără a se ține cont de gradul de realizare a veniturilor proprii programate prin bugetele anilor anteriori“.
 
Calitatea gestiunii economico-financiară
„Nu există concordanță între sumele înscrise în contul 464 «Creanțe ale bugetului local» și sumele înscrise în evidența analitică pe plătitor la finele anului 2020.
Nu s-a respectat principiul contabilităţii de angajamente, unele înregistrări fiind efectuate la momentul încasării/plații și nu la cel al tranzacției.
Neînregistrarea în balanța de verificare extracontabilă a conturilor «credite deschise de repartizat» și «credite deschise pentru cheltuieli proprii» cu ajutorul cărora ordonatorii de credite principali evidențiază creditele deschise cu scopul de a fi repartizate instituțiilor subordinate“.
 
Încasarea veniturilor
„UATC Mihai Viteazu nu a respectat în totalitate prevederile Codului fiscal cu privire la executarea silită a creanțelor bugetare.
Nefacturarea prestațiilor de colectare a deșeurilor conform clauzelor contractuale“.
 
Opinia de audit
 
„Având în vedere natura abaterilor și a erorilor, contextul în care acestea s-au produs precum și valoarea abaterilor cu influență asupra situaţiilor financiare, în sumă totală de 7.296 mii lei și care se situează peste pragul de semnificație stabilit pentru exprimarea opiniei, în sumă de 188 mii lei a fost emisă o Opinie cu rezerve“.
 
Măsuri luate în timpul controlului
 
„Nu au fost întreprinse măsuri în timpul auditului“.
 
Măsurile dispuse și recomandările formulate de Camera de Conturi
 
„- luarea de măsuri pentru urmărirea și încasarea în cadrul termenului legal de prescripție a debitelor și a accesoriilor aferente de la contribuabili persoane juridice înregistrați în lista de rămăşiţă la 31.12.2018 prin parcurgerea tuturor etapelor executării silite“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Camera de Conturi Constanța, acțiune de audit și la UATC Mereni. Care au fost principalele constatări și ce spune primarul (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii