Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa face licitaţie pentru serviciul de consultanţă Administraţia Mazăre „aleargă“ după preluarea CET-ului

ro

16 Jul, 2014 00:00 2269 Marime text
Primăria Constanţa va organiza, pe 31 iulie, la ora 13.00, procedura privind încheierea contractului ce are ca obiect „Serviciul de consultanţă şi informare juridică în vederea preluării de către Consiliul Local al municipiului Constanţa a CET Palas - Sucursala Constanţa“. Ofertele pot fi depuse până în ziua în care va avea loc licitaţia, 31 iulie, ora 10.00, iar criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.

Preluarea CET-ului de către administraţia Mazăre pare a fi unul dintre proiectele la care edilul-şef Radu Mazăre ţine morţiş. Chiar şi aşa însă, au trecut mai bine de doi ani de când primarul tot promite „un nou CET, o gigacalorie mai ieftină“. Până la momentul actual, timpul a demonstrat că promisiunea pare încă destul de departe de concretizare. Să ne amintim însă că ea a fost unul dintre argumentele pe care social-democratul a mizat enorm în campania pentru alegerile locale din vara lui 2012.

Întrebat, în urmă cu o lună, despre preluarea CET-ului, Radu Mazăre declara: „Înţeleg că s-ar cam întâmpla în vara asta. După care, sigur, o să facem o procedură ca să-i găsim (n.r. pe investitori), principala condiţie fiind ca preţul de livrare de la CET să fie redus cu minim 15%. După care, sigur, investiţii şi aşa mai departe, dar asta va fi principala condiţie în caietul de sarcini şi-n licitaţia internaţională“. Chiar dacă preluarea va avea loc vara aceasta, constănţenii nu vor plăti o gigacalorie mai ieftină iarna următoare. „Nu, nu, nu, asta nu se întâmplă. Preţul o să scadă iarna următoare, prin majorarea subvenţiei, dacă ne vin acţiunile de la Port, ceea ce eu sper şi cred că suntem pe drumul cel bun. Pe lângă această subvenţie, o să mai scadă o dată după ce trece CET-ul, după ce facem licitaţie internaţională, după ce vin investitorii. Nu se poate peste noapte chestiunea asta. Trebuie să bage bani acolo să ne furnizeze o gigacalorie mai ieftină şi, ea venind din start mai ieftină, plus subvenţia care e, mai scade încă o dată“, spunea şeful municipalităţii tomitane, pe 17 iunie.

Discret, administraţia publică locală face însă paşi pentru preluarea CET-ului sub „umbrela“ sa, iar o primă măsură în acest sens constă în atribuirea contractului de consultanţă şi informare juridică. Amintim că aleşii locali constănţeni au votat, în luna aprilie, hotărârea privind achiziţia serviciilor de consultanţă şi informare juridică în vederea preluării CET-ului. Nu mai puţin important, reamintim că, în toamna anului trecut, viceprimarul Decebal Făgădău declara că „cel mai optimist termen pentru Consiliul Local Constanţa pentru a identifica posibilitatea de a investi în CET este martie 2015“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii