Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcul central este gata Comuna Topalu se primeneşte de Paşte

ro

27 Mar, 2014 00:00 3018 Marime text
Doar câteva retuşuri mai lipsesc, iar parcul din comuna Topalu va deveni unul dintre cele mai frumoase parcuri din judeţ. Chiar în faţa Primăriei, în plin centru comunal, o oază de linişte, întinsă pe o suprafaţă de 700 de metri, a început să prindă contur încă de anul trecut. „A fost montată fântâna arteziană, care este atracţia întregului parc, mai sunt de pus câteva pavele şi investiţia se finalizează.

De Paşte vom avea cel mai frumos parc aici, la Topalu“, a spus primarul Gheorghe Murat. De asemenea, în planurile autorităţii publice locale se găseşte în prezent acţiunea de igienizare şi înfrumuseţare a întregii comune. „Cu sprijinul celor care beneficiază de ajutorul social, în prezent se văruiesc pomii, se strâng gunoaiele, se sapă rigolele de flori. Se fac toate lucrările necesare pentru ca Paştele să ne găsească primeniţi.

De asemenea, cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale, căutăm să le facem o mică bucurie bătrânilor noştri şi le vom dărui câte un pachet de alimente, pentru a le aduce un zâmbet cât de timid pe faţă“, a adăugat gospodarul-şef de la Topalu. Totodată, şeful administraţiei publice locale a spus că cel mai mare proiect pe care îl au în desfăşurare este „ Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava“, ceea ce include şi înfiinţarea unui port turistic. Proiectul este derulat din fonduri europene în valoare totală de 74.236.948,56 de lei. Alesul local spune că nu va neglija nici partea de infrastructură, având, în acest sens, în plan montarea unei turbine eoliene de 200 kW. Conform primarului Gheorghe Murat, energia electrică produsă de eoliană va asigura necesarul pentru pompele de apă, pentru iluminatul public şi pentru funcţionarea instituţiilor publice din localitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii