Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manuela Pătrăşcoiu, director general al Companiei Naţionale de Investiţii, despre Sala de Sport Polivalentă de 5.000 de locuri de la Constanţa!

ro

26 Jul, 2019 00:00 4754 Marime text

Primăria Constanţa a eliberat la data de 22 februarie 2019 certificatul de urbanism cu numărul 582, aferent proiectului de construire Sală Sport Polivalentă. Compania Naţională de Investiţii (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) a semnat, în data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Sală Sport Polivalentă - 5.000 de locuri, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa” din bulevardul Aurel Vlaicu nr. 254, zona Badea Cârţan, cu Asocierea SC Euromateria SRL, SC Aduro Impex SRL, Conpat SCARL - Delta CON SRL, Research Consorzio Stabile SC ARL.

Valoarea contractului de finanţare este de 67.913.330,34 de lei (cu TVA, cote şi taxe incluse), iar durata lucrărilor de proiectare şi execuţie va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare).

Recent, mai mulţi reprezentanţi ai opoziţiei locale au preluat şi difuzat în mediul online un fake news, care anunţa sistarea proiectului „Sală Sport Polivalentă - 5.000 de locuri, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa” şi intrarea în faliment a societăţii lider de asociere, Euromateria SRL, care urma să realizeze investiţia.

În conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind accesul la informaţiile publice, cu caracter public, Manuela Irina Pătrăşcoiu, director general al Companiei Naţionale de Investiţii, ne-a comunicat faptul că „pentru proiectul Sală Sport Polivalentă - 5.000 de locuri, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa nu a fost sistată finanţarea, iar în prezent se aşteaptă emiterea autorizaţiei de construire în vederea demarării lucrărilor de execuţie a proiectului”.

Mai mult, Pătrăşcoiu susţine că „CNI nu a fost înştiinţată cu privire la intrarea în insolvenţă a constructorului”. Potrivit verificărilor efectuate de CNI, pe portalul buletinelor de insolvenţă şi pe portalul instanţelor de judecată nu apare ca fiind deschisă procedura de insolvenţă împotriva societăţii Euromateria SRL.

De altfel, asociatul unic şi administratorul Euromateria SRL, Răzvan Mihai Gheorghe, ne-a precizat la rândul său că societatea nu este în insolvenţă, în schimb, au depus recent la Primăria Constanţa documentaţia necesară pentru eliberarea autorizaţiei de construire privind amenajarea de şantier pentru proiectul „Sală Sport Polivalentă - 5.000 de locuri, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa”.

Citeşte şi:

Un fost consilier local PSD va fi despăgubit Încep exproprierile imobilelor situate pe amplasamentul viitoarei Săli Polivalente din Constanţa (document)

O firmă care a îngropat mai multe proiecte ale administraţiei Făgădău a reuşit să pună mâna pe contractDetalii despre Sala Polivalentă pe care o va avea municipiul Constanţa!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii