Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din satul Coroana, comuna Albești, județul Constanța, așteptați la referendum pe 10 octombrie!

ro

16 Aug, 2021 00:00 2372 Marime text
  • Aleșii locali din localitatea Albești au aprobat în ultima ședință de Consiliu Local proiectul privind organizarea și desfășurarea unui referendum local
  • Referendumul s-a născut urmare a unei solicitări înainte administrației locale din Albești de către Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, care astfel vrea să omagieze personalitatea Regelui Carol I
  • Potrivit Codului Administrativ, pentru ca un referendum să fie validat este necesară prezența la urne a 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot înscriși în Registrul Electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială
  • Aprobarea referendumului se face cu voturile a 25% dintre cei cu drept de vot
  • Plebiscitul va avea loc pe 10 octombrie a.c.



La propunerea primarului comunei Albești din județul Constanța, Gheorghe Moldovan, aleșii locali au aprobat în ultima ședință de Consiliu Local proiectul privind organizarea și desfășurarea unui referendum local, vezi secțiunea „documente”.


Ideea organizării unui referendum s-a născut urmare a unei solicitări înainte administrației locale din Albești de către Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, care astfel vrea să omagieze personalitatea Regelui Carol I și contribuția acestuia la revenirea Dobrogei la țară în urmă cu 143 de ani.


Potrivit Codului Administrativ, pentru ca un referendum să fie validat este necesară prezența la urne a 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot înscriși în Registrul Electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială.


Aprobarea referendumului se face cu voturile a 25% dintre cei cu drept de vot.


Cheltuielile pentru organizarea referendumului local se suportă din bugetul unității administrativ-teritoriale.


Referendumul local este organizat de către o comisie numită prin ordin al prefectului, compusă dintr-un reprezentant al prefectului, câte un reprezentant al primarului, al consiliului local și al consiliului județean și un judecător de la judecătoria în a cărei rază teritorială se află unitatea administrativ-teritorială în cauză.


Secretariatul comisiei este asigurat de instituția prefectului.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

ZIUA LIVE. Se transformă comuna Poarta Albă în oraș?

Se teme Chițac de un eventual referendum de demitere? A respins solicitarea pentru amplasarea de corturi în vederea strângerii de semnături!




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii