Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:42 29 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se teme Chițac de un eventual referendum de demitere? A respins solicitarea pentru amplasarea de corturi în vederea strângerii de semnături!

ro

08 Jun, 2021 00:00 5176 Marime text
  • Pe fondul creșterii valului de nemulțumire în urbe și a reclamațiilor primite la cabinetele parlamentare, în legătură cu modul în care este administrat municipiul Constanța, parlamentarii AUR Constanța, au înregistrat la Primăria Constanța o solicitare pentru amplasarea de corturi pentru strângerea de semnături pentru demiterea edilului Chițac
  • Răspunsul negativ a sosit ieri pe adresa parlamentarilor Dumitru-Viorel Focșa și Cristian Mateescu
  • Prin răspunsul formulat primarul Vergil Chițac a refuzat să avizeze solicitarea AUR Constanța
  • Potrivit legii, pentru demiterea primarului este nevoie de 65.566 de semnături
  • Până în acest moment, peste 5.500 de constănțeni au semnat pentru demiterea lui Chițac pe portalul www.scufundamamiralul.ro
  • Inițiatorii strângerii de semnături au anunțat că se vor adresa instanțelor de judecată
 
Pe fondul creșterii valului de nemulțumire în urbe și a reclamațiilor primite la cabinetele parlamentare, în legătură cu modul în care este administrat municipiul Constanța - spații verzi neîngrijite, haosul din trafic , creșterea taxelor și impozitelor, regulamentul parcărilor, obligarea asociațiilor de proprietari la activități care le exonerează potrivit legii - parlamentarii AUR Constanța, au înregistrat la Primăria Constanța o solicitare pentru amplasarea de corturi pentru strângerea de semnături pentru demiterea edilului Chițac.

Solicitarea a fost depusă încă din luna aprilie iar răspunsul negativ a sosit ieri pe adresa parlamentarilor Dumitru-Viorel Focșa și Cristian Mateescu.
Prin răspunsul formulat (vezi secțiunea “documente”), primarul Vergil Chițac refuză să avizeze solicitarea AUR Constanța.„Cadrul normativ aplicabil la nivelul UAT Constanța nu permite amplasarea de corturi pe domeniul public sau privat al UAT Constanța în alte scopuri decât cele instituite prin hotărârile Consiliului Local privind impozitele și taxele locale“, a scris Vergil Chițac.

Potrivit legii, pentru demiterea primarului este nevoie de 65.566 de semnături.
Până în acest moment, peste 5.500 de constănțeni au semnat pentru demiterea lui Chițac pe portalul www.scufundamamiralul.ro.

 varianta online a procedurii de referendum declanșate de parlamentarii AUR.
Inițiatorii strângerii de semnături au anunțat că se vor adresa instanțelor de judecată pentru obstrucționarea acestui demers constituțional, fără nici un temei legal.
 


Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Jan 08 Jun, 2021 11:56 NU SINT NECESARE CORTURILE PENTRU STRINGERE DE SEMNATURI.II OK SI CITEVA PERSOANE 20 VOLUNTARI IN DIFERITE ZONE DIN ORAS CU MAPA SI LISTE.ASA CA DACA CEI DE LA AUR VOR SA FACA CEVA INTRADEVAR NU AU SCUZE SA NU FACA.DACA DOAR VB NIMIC NU SE VA FACE.V OM RAMIME CU ACEST DOMN FACATOR DE NIMIC IN CONTINUARE.
  • cristea eugen 08 Jun, 2021 11:35 constantenilor voi nu stiatii de unde vine DOMNUL CHITAK de la marina calareata , marinarii de apa plata care la gradul 3 fug in port