Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată dovada că Aliss Andreescu a fost membru PSD! (document)

ro

07 Sep, 2011 00:00 7553 Marime text
cap_7.jpgMinciuna are picioare scurte şi acest lucru ar trebui să-l înveţe măcar în pragul pensionării şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Aliss Andreescu. De-a lungul timpului, a mai existat un general al ISJ care cu mare greutate şi-a recunoscut traseul politic, iar în timpul alegerilor electoratul a taxat nesinceritatea. Numele ei este Paloma Petrescu dar nu domnia sa face obiectul materialului nostru.

O altă doamnă de fier a învăţământului constănţean şi-a început cariera politică în PSD şi, după cum se poate observa cu ochiul liber, continuă să rămâne cel puţin o susţinătoare a celor care au consacrat-o politiceşte vorbind. Aliss Andreescu nu a făcut rabat din a se face frate cu dracul doar pentru a ocupa un post de inspector de specialitate Socio-umane.

Petrică Miu: „Între timp, Aliss s-a decolorat"

Aliss_PSD_-_Aliss_Andreescu_006.jpg

Fostul inspector şcolar general Petrică Miu este unul dintre cei care-şi amintesc cu mare precizie despre perioada în care actualul şef al învăţământului constănţean milita pentru politica social-democrată, fiind o mare susţinătoare a Ecaterinei Andronescu. „Aliss Andreescu a fost membru PSD înscris la organizaţia municipală şi a participat la toate şedinţele Consiliului Judeţean al Asociaţiei Profesorilor Social-Democraţi, aşa cum reiese din documentele înregistrate la partid. Vremurile probabil au obligat-o să se decoloreze din roşu în portocaliu", afirmă Miu. Fostul inspector şcolar nu înţelege însă de ce actualul şef al ISJ nu are puterea să-şi recunoască trecutul, mai ales că nicio instanţă din România nu a condamnat până în acest moment vreun traseist politic.

Asociaţia Profesorilor Social-Democraţi, poziţia 46

Numele Alissei Andreescu apare în documentele de şedinţe ale Asociaţiei Profesorilor Social-Democraţi la poziţia 46, alături de alţi profesori, directori de şcoli din municipiul Constanţa şi din judeţ, de inspectori şcolari sau de rectori ai universităţilor constănţene. Consiliul Judeţean al APSD este condus de Lucian Băluţ, profesor univ. dr. ing. la Universitatea Maritimă Constanţa.

„PSD i-a rămas la suflet!"

 aliss_psd_-_document.jpg

Deşi, teoretic, PSD se afla în opoziţie, la Constanţa social-democraţia era în floare. Cu liberalul Marian Sârbu la cârma ISJ, tot PSD conducea practic Inspectoratul, iar traseul banilor era stabilit de comun acord, ca şi în zilele noastre, soţii Purcărea (Petre - inspector şi Ioana - şefa Sindicatului Profesorilor) tăind şi spânzurând după bunul plac.

Aproape de sfârşitul guvernării liberale, Andreescu a ştiut să se replieze şi s-a reorientat la timp cu speranţa că va ocupa încă din 2008 postul de „general" la conducerea ISJ. N-a fost să fie, însă revanşa a venit după aproximativ 2 ani, Andreescu fiind numită şef al Inspectoratului pe 9 septembrie 2010. Astăzi, Aliss Andreescu este membru în organizaţia de cartier nr. 8 a PDL Constanţa, acolo unde teoretic ar fi trebuit să activeze în ultimii 4 ani, dar dat fiind statutul doamnei, timpul nu-i permite să se prezinte la vreo acţiune de partid. De altfel, chiar şeful său pe linie politică, Christian Gigi Chiru, a avut dificultăţi în a preciza cu exactitate momentul în care Andreescu a venit sau nu în PDL, tocmai pentru că până la momentul 9 septembrie nimeni nu ştia de existenţa domniei sale în formaţiunea democrat-liberală. Excepţie face Gheorghe Buşu, preşedintele OSV-ului nr. 8, căruia numele doamnei îi este ceva mai cunoscut, poate şi pentru că amândoi au făcut joc de glezne în PSD, evident în folosul învăţământului constănţean (n.r. aşa cum reiese din documentul anexat).

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • profesorii de muzica 08 Sep, 2011 22:06 e posibil asa ceva sa nu ia o masura la minister ca inspector scolar general?atata inconstienta sa rammna pe dinafara 15 profesori calificati si sa dea locurile pensionarilor?macar politic sa fi facut ceva....dar si-a urmarit interesu sa ramana in funcite cu tot cu oamenii ei pusi si directori.si atat....vai de capu ei!
  • profesorii de muzica 08 Sep, 2011 22:00 ne-au neneorocit defapt nu a luat nici o masura ca peste 15 profesori de muzica,stagiari si cel putin la 3-5 ani vechime,calificati am ramas fara posturi si ar trebui sa intram in somaj. a dat toate orele suplinitorilor necalificati si pensionarilor/?Incapabile ce sunt toate.nici ppolitic nu stiu sa conduca....sa dea Dumnezeu sa ramana fara functii..cu toti.
  • marian 07 Sep, 2011 22:28 Chirule te rugam sa intervi cu un drept la replica cu care sa ne lamuresti ca ne-ai timpit de tot cu oamenii astia de linga tine.Vezi si cu Florian Constantin si depozitele lui inchiriate.
  • alex 07 Sep, 2011 19:31 au rezistat pentru ca daca o sa cautati in listele tuturor partidelor o sa vedeti mai toti ispectorii si o buna parte din directori apar pe listele tuturor ...s-au mutat de la unii la altii...si mereu au actionat la comanda politica colectand spaga la tot ce s-a pututm , examene de tot felul...titularizari...posturi pentru suplinitori...etc...o gasca penala care a avut un maxim in vremea palomei petrescu care a profesionalizat coruptia...astia nu sunt decat urmasii ei demni...iar busu intodeauna a luat spaga pentru bac si a facut trafic de influenta contra cost la bac si alte examene..o gasca penala.
  • aurora 07 Sep, 2011 14:37 Acum se explica cum a rezistat alice 20 de ani in ISJ: o coloana flexibila sa poata trece usor de la un partid la altul, un obraz mai gros, multe cadouri, o vorba dulce - care ascunde in spate mult venin -. Nu ne mai mira nimic... Este trist ca va ajunge la catedra si va deforma caractere. SA speram ca iesi la pensie anticipat.
  • aurora 07 Sep, 2011 14:25 Asta spune foarte multe: de ce a rezistat Andreescu in ISJ - flexibilitatea coloanei, un obraz mai gros. Pacat ca nu a luat ce-a fost mai bun de la fiecare, dimpotriva a luat ce a fost mai rau din fiecare, este mai canalie si mai proasta decat predecesorii sai, in conditiile in care este si doctor in specialitate. Se pare ca doctoratul nu i-a dat si calitatile de om.
  • adevarul? 07 Sep, 2011 14:22 asta s-o crezi tu. ti-e rusine ca in 2010 erai psdista?
  • Aliss 07 Sep, 2011 13:20 Aliss, nu te mai ascunde dupa deget pentru ca stim foarte bine cum stau lucrurile. nu ne sili sa facem public tot ce stim despre modul si maniera in care ai ajuns in aceasta functie!
  • elev 07 Sep, 2011 12:52 moderatorul vostru nu face decat sa cenzureze si sa scrie el comentariile.Ziar de hartie higenica de prosta calitate ce sunteti!D-aia vindeti cate un exemplar pe chiosc.
  • Profesor -membru PSD 07 Sep, 2011 10:09 Da-ti lista completa : Buhaiev Elena a condus ISJ tot pe guvernare PDL. A fost membra PSD foarte multi ani !
  • elev 07 Sep, 2011 09:53 dovada seamana cu o copiuta fara data si semnatura!
  • adevarul 07 Sep, 2011 08:59 daca si pe busu l-ati scos psd-ist inseamna ca nu aveti ce face .. acestea nu sunt adeziuni , e o simpla lista cu directorii care se aflau in preajma lui miu , din interes , in nici un caz pt ca iubeau psd-ul
  • profesor 07 Sep, 2011 00:47 fara comentarii.......acum se explica multe...jocul de glezne la PSD i-a fost util ...doar UN AN