Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea contraatacã „La Mazãre, totul este pe şmecherie, pe «şmen»"

ro

18 Aug, 2011 01:58 1981 Marime text
Udrea_Radu_Mazare_Elena_Udrea_07.jpgElena Udrea rãspunde, pe blogul personal, la apariţiile TV ale edilului Radu Mazãre privind tema Cazinoului din Constanţa, în care primarul o acuzã cã face cheltuieli exagerate

Antipatia dintre edilul Constanţei, Radu Mazãre, şi Elena Udrea nu mai este, pentru nimeni, o noutate. Cei doi se şicaneazã în presã încã de când vicepreşedintele PDL a preluat şefia Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, dând astfel peste cap planurile primarului de a „tuna" staţiunea Mamaia dupã modelul ţãrilor exotice pe care nu de puţine ori le-a vizitat. În relaţia celor doi a intervenit, de curând, un nou subiect de disputã, care nu face altceva decât sã le întãreascã opinia deloc pozitivã despre capacitãţile celuilalt de a conduce o instituţie, fie cã vorbim de primãrie sau minister. Aşa se face cã tema Cazinoului din Constanţa a devenit laitmotivul certurilor dintre „Madam Nuţi", apelativul cu care o alintã Mazãre şi „ªmecherul" de la Constanţa, cum îi place doamnei ministru sã-l descrie pe edil. „Credeam cã bãieţii «buni» de la Antena 3 şi Realitatea TV au luat o pauzã în aceastã varã şi pornesc atacul abia în toamnã împotriva mea. Am vãzut asearã cã au revenit la practicile de coordonare. Mã atacã în acelaşi timp. Pe Realitatea TV, vârf de lance era Mazãre, care vorbea despre cât de exageratã aş fi pentru cã vreau reabilitarea Cazinoului din Mamaia, în condiţiile în care chiar el a cerut asta. Ceva de un absurd ieşit din comun", scrie Elena Udrea pe blogul personal, ca reacţie la apariţiile în presã ale primarului. Ministrul nu ezitã nici de aceastã datã sã-şi exprime convingerea cã Mazãre este un om cãruia îi place sã facã spectacol şi care direcţioneazã banii bugetului local în cu totul alte scopuri decât cele necesare municipiului pe care îl conduce. „Adicã Mazãre face carnavaluri prin oraş, face parade de modã, aruncã evident cu banii în dreapta şi-n stânga, dã şpãgi electorale pensionarilor, umilindu-i lunã de lunã, iar eu, cã vreau sã reabilitez un simbol al litoralului românesc, fac cheltuieli exagerate. Repet ceea ce am mai spus, dacã primarul Constanţei ar fi vrut sã reabiliteze el Cazinoul, o putea face fãrã bani din bugetul propriu, prin fonduri europene. Dar nu i-a plãcut asta", scrie ministrul. „La el, totul este pe şmecherie, pe «şmen», ca sã-i folosesc propriul cuvânt", a adãugat aceasta.

De atacurile ministrului nu a scãpat nici liderul PSD, Victor Ponta, care, dupã cum scrie pe blogul Elenei Udrea, „puţin afumat de la grãtarele de duminicã, o tot ţinea cu Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi felul în care ar fi alocat MDRT discreţionar fondurile". Sãtulã de aceastã „placã stupidã pe care o pun toţi", Udrea evidenţiazã cã cele mai multe consilii judeţene care au primit fonduri de la minister pentru reabilitarea de drumuri judeţene sunt conduse de social democraţi. „Poate Pontãnacul se uitã şi el puţin pe aceste cifre şi mai lasã povestea cu cele 4 miliarde de euro care ar fi arma electoralã a PDL în 2012", conchide Elena Udrea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii