Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcţia de Cultură cere primăriilor urgentarea adoptării noilor PUG-uri şi semnalizarea monumentelor pe raza localităţilor

ro

28 Nov, 2016 00:00 2038 Marime text
Printr-un protocol încheiat pentru controlul intervenţiilor la monumentele istorice şi în siturile istorice şi pentru aplicarea sancţiunilor, Direcţia Judeţeană de Cultură Constanţa colaborează cu Primăria Constanţa pentru inscripţionarea monumentelor istorice din municipiu. Parteneri în proiect sunt şi Poliţia Locală, şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie.
 
Scopul protocolului este protejarea, conservarea şi restaurarea monumentelor istorice. Acţiunile Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa vizează cunoaşterea valorilor patrimoniale ale judeţului şi inventarierea clădirilor cu valoare istorico-arhitecturală deosebită. În acest sens, Direcţia Judeţeană de Cultură Constanţa a solicitat sprijin Prefecturii pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu autorităţile publice locale pe două coordonate: urgentarea adoptării PUG-urilor şi semnalizarea existenţei monumentelor pe raza localităţilor unde acestea figurează ca amplasament.
 
De asemenea, reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Cultură semnalează birocraţia excesivă la nivelul legislaţiei ce reglementează activităţile în domeniu, aceasta fiind învechită şi parţial lipsită de aplicabilitate, iar pentru buna exercitare a tuturor atribuţiilor, instituţia se confruntă cu o lipsă cronică de personal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii