Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de excelenţă „Tomis”, scos la închiriat de CJC Banii pentru cofinanţarea proiectului au fost împrumutaţi! (document)

ro

17 Aug, 2016 00:00 3561 Marime text
 

Pe data de 29 ianuarie 2013, Judeţul Constanţa a semnat, în calitate de beneficiar, contractul de finanţare pentru proiectul „Centrul de excelenţă în turism şi servicii Tomis“. Acesta a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, dar în care CJC vine cu o contribuţie proprie. Valoarea proiectului s-a ridicat la 5.953.001 lei, din care contribuţia beneficiarului a fost de 3.930.048 de lei. Centrul de excelenţă în turism dispune, conform proiectului, de birouri administrative, săli multifuncţionale de întrunire/prezentare a activităţilor specifice, hol de primire, incluzând: recepţie-informare şi spaţii de socializare, spaţii expoziţionale, spaţii pentru activităţi în domeniul afacerilor şi antreprenoriatului.
 
Înainte de aprobarea acestui proiect, la începutul anului 2013, CJC a contractat un împrumut de peste 18 milioane de lei pentru plata arieratelor şi a cofinanţărilor proiectelor pe fonduri europene.

Cum s-a construit Centrul de excelenţă în turism şi servicii „Tomis”

Organizarea de şantier pentru construcţia centrului s-a făcut pe un teren din domeniul public al municipiului Constanţa. Consiliul Local al municipiului Constanţa a renunţat la dreptul de administrare a unui teren situat în zona restaurantului Vraja Mării - bulevardul Marinarilor, pe care l-a transferat către Consiliul Judeţean. Este vorba despre o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi de teren pe care s-a făcut organizarea de şantier în cadrul proiectului „Centrul de excelenţă în turism şi servicii Tomis“. Decizia de transmitere a imobilului-teren în administrarea CJC a fost luată şi de către Consiliul Local al municipiului Constanţa, prin HCL nr. 140/23.06.2014, terenul fiind al CJC-ului doar pe durata derulării proiectului.
 
Doar pentru „Servicii de consultanţă management de proiect şi consultanţă în managementul execuţiei lucrărilor pentru proiectul Centrul de excelenţă în turism și servicii Tomis“ CJC a cheltuit aproximativ 135.500 de lei, bani europeni. Contractul acesta a fost atribuit firmei Structural ING SRL, cu sediul în Constanţa, care are un singur asociat, pe Elena Ancuţa Stanciu.

Tot pentru proiectul „Centrul de excelenţă în turism şi servicii Tomis“ CJC a plătit 34.800 de lei, de data aceasta pentru servicii de audit financiar, firmei HLB Freemark Audit SRL, din Bucureşti.

Centru de turism şi servicii, scos la închiriere

Obiectivul urmează să fie închiriat după ce consilierii judeţeni vor aproba în şedinţa de astăzi documentaţia de atribuire în vederea organizării licitaţiei. În caietul de sarcini este prevăzut preţul minim de 38 de lei pe mp/util/lună, exclusiv utilităţi. Spaţiile care au destinaţia de închiriere sunt mobilate şi dotate cu echipamente IT. Este vorba despre patru birouri de la subsolul clădirii, care însumează 187,7 mp, şi alte două birouri situate la etaj, care însumează 73,5 mp. Durata de închiriere este de maximum cinci ani, iar preţul caietului de sarcini pentru cei care doresc să participe la licitaţie este de 50 de lei.
 
Potrivit prevederilor cererii de finanţare asumate de Consiliul Judeţean, aceste spaţii pot fi închiriate de ONG-uri, IMM-uri, instituţii, agenţii cu activităţi în turism sau furnizori de formare profesională cu activitate în domeniul turismului. Societăţile interesate de închirierea spaţiilor trebuie să facă dovada, printre altele, că nu se află în reorganizare judiciară sau faliment şi că nu înregistrează datorii la bugetul de stat şi la cel local.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii