Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:08 06 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Black Sea Bike“, deblocat! Viceprimarul Babu spune că problema mentenanţei a fost tranşată. Acum se achiziţionează servicii de internet

ro

26 Feb, 2019 00:00 2686 Marime text
Unul dintre proiectele administraţiei locale conduse de primarul Decebal Făgădău rămase în aer şi pentru care s-au cheltuit atât bani europeni, cât şi de la Guvern este Black Sea Bike. Se pare că, în sfârşit, proiectul ar fi fost deblocat, cel puţin asta susţine viceprimarul municipiului Constanţa, Dumitru Babu.
 

Un proiect transfrontalier cu finanţare europeană


Proiectul care avea ca principal obiectiv transportul cu bicicleta în municipiul Constanţa şi în oraşul Balcic din Bulgaria, un proiect transfrontalier cu finanţare europeană, a avut o valoare de 1.498.533 de euro, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 1.271.056 de euro, cea a Guvernului României - de 153.480 de euro, iar a Primăriei Constanţa - de 25.737 de euro.
Proiectul a luat startul pe 17 mai 2013 şi trebuia finalizat pe 16 noiembrie 2014. În cadrul proiectului, în Constanţa şi Mamaia au fost construite 24 de staţii care pot găzdui 390 de biciclete. Proiectul este blocat din 2017, în timp ce în Balcic cele 100 de biciclete din cadrul acestui proiect reprezintă o variantă de agrement atât pentru turişti, cât şi pentru locuitorii oraşului.

După aproape 6 ani de la startul proiectului şi aproape patru ani de la data la care trebuia finalizat, bicicletele nu au fost puse la dispoziţia doritorilor. Motivele nu mai contează. Au fost invocate probleme cu alimentarea cu energie electrică şi altele. În 2017, autorităţile anunţau că bicicletele vor fi puse în circulaţie până la începutul sezonului. Totuşi, bicicletele au rămas într-un depozit unde se degradează de stat. Municipalitatea se fereşte să mai vorbească despre acest proiect, pentru că nu ştie ce motive să mai invoce.

După aproape un an în care municipalitatea nu a mai suflat o vorba despre acest proiect, ne-a atras atenţia un anunţ postat de pagina web a Primăriei Constanţa. Aflăm astfel că municipalitatea anunţă achiziţia serviciului de acces internet 100 Mbps în 24 de locaţii în cadrul proiectului „Black Sea Bike - Diversification Of The Tourism Services in Constanta - Balchick Cross Border By Bike - BSB”. Valoarea estimată a achiziţiei este de 11.916 lei fără TVA. Să însemne această achiziţie că lucrurile s-au deblocat şi în sfârşit acest proiect va deveni funcţional? Rămâne de văzut.
 
Viceprimarul municipiului Constanţa dă asigurări că proiectul s-ar fi deblocat odată cu achiziţia contractului de mentenanţă pentru staţiile de biciclete şi că din această vară constănţenii şi turiştii se vor putea bucura de o plimbare pe două roţi.
 
Până una-alta, orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite oferta cu respectarea cerinţelor din prezentul anunţ şi a anexelor ataşate, pe adresa de e-mail andreea.apostol@primaria-constanta.ro până la data de 1.03.2019. Atribuirea achiziţiei se va face pe baza criteriului preţul cel mai scăzut. 
 
Citeşte şi:
 

Primăria Constanţa a găsit ţapul ispăşitor Viceprimarul Babu - „Black Sea Bike”, bicicletele mult aşteptate de constănţeni nu funcţionează. Ministerul Comunicaţiilor întârzie avizul!

După cinci ani de la startul proiectului şi trei ani de la data la care trebuia finalizat, bicicletele nu funcţionează. Ce se mai aude despre „Black Sea Bike“? Mai nimic!

După o procedură anulată Primăria Constanţa vrea să reînvie sistemul de bike-sharing

Procedura se află în desfăşurare pe SEAP Primăria Constanţa cumpără servicii de operare şi mentenanţă a sistemului de bike-sharing

Senatorul Chiţac se reinventează ca pretendent la Primăria Constanţa Asociaţia „Constanţa Altfel“ atacă în instanţă PUZ-urile controversate! (document)

 


 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii