Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sistemul de bike sharing, o alternativă de transport pentru constănțeni după ieșirea din starea de urgență!

ro

13 May, 2020 00:00 2809 Marime text


După ce vom ieși din starea de urgență, constănțenii pot folosi din nou, în mod gratuit, la cele 390 de biciclete puse la dispoziția lor de municipalitate, achiziționate în cadrul proiectului „Black Sea Bike – Diversification of the tourism services in Constanța - Balchik cross border region by bike – BSB ”. Bicicletele erau în rasteluri încă din luna martie, însă situația specială pe care o traversăm nu a fost una tocmai propice utilizării lor. Între timp a fost pusă la punct și aplicația CT Bike și în acest moment este funcțională.

Potrivit municipalității, anul trecut au fost emise peste 9.000 de carduri și s-au efectuat 43.700 de trasee.
În timpul iernii s-a făcut o revizie a stațiilor și a bicicletelor, pentru ca totul să funcționeze în parametri optimi o dată cu venirea primăverii.
Orice  localnici sau turist poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator.
Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții: trebuie să fie înregistrați în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22:00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă. Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni.
De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă.
Între timp, Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, lucrează la amenajarea pistelor de biciclete în cadrul lucrărilor de modernizare a bulevardului Tomis, porțiunea cuprinsă între strada Poporului și Capitol și a bulevardului Mamaia, porțiunea cuprinsă între strada I.G. Duca și intersecția cu bulevardul Tomis. Se are în vedere legarea zonei istorice de restul orașului. Sunt finalizate deja căile de rulare pentru biciclete pe porțiunea cuprinsă între strada Poporului și intersecția cu bulevardul Mamaia, pe sensul de mers către Capitol. 
 

Citește și:

USR Constanța “Primăria Constanței reduce suprafața trotuarelor creând piste de biciclete nefuncționale pe trotuar”. Explicațiile de ordin tehnic ale municipalității

Primăria Constanța anunță noi piste de biciclete pe bulevardele Tomis și Mamaia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii