Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:47 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După cinci ani de la startul proiectului şi trei ani de la data la care trebuia finalizat, bicicletele nu funcţionează. Ce se mai aude despre „Black Sea Bike“? Mai nimic!

ro

18 May, 2018 00:00 2606 Marime text
Unul dintre proiectele administraţiei locale conduse de primarul Decebal Făgădău rămas în aer şi pentru care s-au cheltuit atât bani europeni, cât şi de la Guvern este Black Sea Bike.
 
Proiectul avea ca principal obiectiv transportul cu bicicleta în municipiul Constanţa şi în oraşul Balchik din Bulgaria, un proiect transfrontalier cu finanţare europeană, a cărui valoare a fost de 1.498.533 de euro, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 1.271.056 de euro, cea a Guvernului României - de 153.480 de euro, iar a Primăriei Constanţa - de 25.737 de euro.
 
Proiectul a luat startul pe 17 mai 2013 şi trebuia finalizat pe 16 noiembrie 2014. În cadrul proiectului, în Constanţa şi Mamaia au fost construite 24 de staţii care pot găzdui 390 de biciclete. Proiectul este blocat de anul trecut, în timp ce în Balchik cele 100 de biciclete din cadrul acestui proiect reprezintă o variantă de agrement atât pentru turişti, cât şi pentru locuitorii oraşului.
 
După cinci ani de la startul proiectului şi trei ani şi jumătate de la data la care trebuia finalizat, bicicletele nu au fost puse la dispoziţia doritorilor. Motivele nu mai contează. Au fost invocate probleme cu alimentarea cu energie electrică şi altele. Anul trecut anunţau că bicicletele vor fi puse în circulaţie până la începutul sezonului. Totuşi, bicicletele au rămas într-un depozit unde se degradează de stat. Municipalitatea se fereşte să mai vorbească despre acest proiect, pentru că nu ştie ce motive să mai invoce.
 
În acest sens, Asociaţia „Constanţa Altfel“ a solicitat, în temeiul Legii 544/2001 cu privire la liberul acces la informaţiile publice, lămuriri de la Primăria Constanţa în legătură cu acest proiect. Preşedintele asociaţiei este senatorul Vergil Chiţac, după cum ne-a declarat chiar el. ONG-ul are cinci fondatori şi se doreşte a fi, cel mai probabil, rampa de relansare a fostului candidat al PNL la Primăria Constanţa pe scena politică locală.
 
Citeşte şi:
 
După o procedură anulată Primăria Constanţa vrea să reînvie sistemul de bike-sharing

Procedura se află în desfăşurare pe SEAP Primăria Constanţa cumpără servicii de operare şi mentenanţă a sistemului de bike-sharing

Senatorul Chiţac se reinventează ca pretendent la Primăria Constanţa Asociaţia „Constanţa Altfel“ atacă în instanţă PUZ-urile controversate! (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tudor 18 May, 2018 15:58 Nu fiti rai...au fost biciclete..doar o ora, de proba.... http://observator.ro/cu-o-intaziere-de-doi-ani-au-aparut-si-bicicletele-gratuite-constanta-404803.html are si poza...la Ciresica