Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Cine repară bicicletele defecte şi asigură mentenanţa în proiectul „Black Sea Bike“?

ro

19 Jun, 2019 00:00 7602 Marime text
Aproape 400 de biciclete sunt puse la dispoziţia constănţenilor şi a turiştilor. Proiectul „Black Sea Bike - Diversification of the tourism services in Constanţa - Balchik cross border region by bike - BSB” urmăreşte utilizarea bicicletei ca o alternativă la alte mijloace de transport poluante, o alternativă ecologică pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.
Orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărţii de identitate, de la ghişeele de informaţii din cadrul agenţiilor SPIT, un card de utilizator.
 
Un cititor ne-a sesizat unele probleme pe care le-a întâmpinat în momentul în care a utilizat acest serviciu pus la dispoziţie de Primăria Constanţa.
„Am beneficiat de oportunitatea folosirii acestui sistem de deplasare prin Constanţa şi Mamaia. Totul este perfectibil la staţiile funcţionale, cu unele mici remarci:
- la staţia CCINA erau biciclete cu roţi dezumflate sau cu suport sprijin lateral roata spate blocat;
- la staţia Iaki nu funcţiona sistemul, fiind full biciclete;
- la staţia Castel nu funcţiona sistemul decât pe „accept restituire biciclete“;
- la staţia Meridian nu funcţiona sistemul, iar biciclete zero;
- la staţia Rex nu funcţiona sistemul, iar biciclete zero;
- la staţia Perla, din circa 10 biciclete cu greu am găsit 2 funcţionale.
Pe viitor voi avea cu mine o mini-trusă cu pompă umflat roţi, şurubelniţă pentru fixat sonerie, spray degripant pentru dispozitiv repaus, şerveţele şi soluţie igienizat şa şi mânere”, a scris Lilian din Constanţa.
 
Am întrebat Biroul de Presă al municipalităţii cine asigură mentenanţa bicicletelor, dacă acestea sunt verificate în fiecare zi, pentru a preîntâmpina eventuale accidente în trafic. „Utilizatorii au la dispoziţie Info Center, numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă. Societatea care asigură mentenanţa pentru biciclete este CSV Infratech SRL”, ne-a transmis Biroul de Presă al Primăriei Constanţa.

Contractul pentru serviciul de asigurare a funcţionalităţii sistemului de bike-sharing aferent proiectului „Black Sea-Bike Diversification of the Tourism Services Constanţa - Balchik Cross Border Region By Bike- BSB”, câştigat de braşovenii de la CSV Infratech SRL, a fost încheiat la începutul acestui an, în schimbul sumei de 2.402.815 lei fără TVA.
 
CSV Infratech sunt cei care au confecţionat şi cartele de proximitate, administrează şi operează servere şi soluţii software bike-sharing. Tot braşovenii au realizat şi aplicaţia mobilă, CT BIKE care este gratuită, monitorizează funcţionarea sistemului, configurează reţeaua şi gestioneaza call-centerul în cadrul proiectului.
 
Black Sea Bike este un proiect transfrontalier care are ca principal obiectiv transportul cu bicicleta în municipiul Constanţa şi în oraşul Balcic din Bulgaria. Valoarea proiectului a fost de 1.498.533 de euro, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 1.271.056 de euro, cea a Guvernului României - de 153.480 de euro, iar a Primăriei Constanţa - de 25.737 de euro.

Despre CSV Infratech  


CSV Infratech are sediul social în municipiul Braşov. Firma, înfiinţată în 2016, îi are ca asociaţi pe Bogdan Eugen Tăut şi Emil-Alexandru Belenyi, iar administrator este Roxana-Elena Blăgoi. Firma are ca domeniu activităţi de realizare a softului la comandă (software orientat client). Potrivit Registrului Comerţului, în 2017, societatea nu declarase niciun angajat iar profitul a fost de 1.501 lei, la o cifră de afaceri de 3.445 de lei.
 

Citeşte şi:

O societate din Braşov fără angajaţi declaraţi va asigura funcţionalitatea proiectului „Black Sea Bike“ din municipiul Constanţa (document)

 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Lilian 19 Jun, 2019 09:50 Fiind un utilizator, frecvent, al acestui proiect(Pedalând peste 500 de km) am descoperit pe timpul plimbărilor că au apărut specialiști care asigură mentenanța bicicletelor.