Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificări la secțiile ATI de la spitalele din țară după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

ro

11 Oct, 2021 12:31 1051 Marime text
  • După tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, pompierii nemțeni desfășoară activități de recunoașteri/verificare a secțiilor ATI pentru prevenirea unor situații de urgență ce pot pune în pericol viața pacienților.

Neregulile constatate de pompieri pe perioada acestor verificări vor fi aduse la cunoștință conducătorilor de instituții pentru remedierea problemelor.

După incendiul de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, managerul spitalului, Stela Halchidichis, a fost demisă din funcție.
 
ISU Neamț verifică dotările spitalelor, practicabilitatea căilor de acces/evacuare și intervenție pentru a preveni astfel de evenimente.

Iată comunicatul oficial de la ISU Neamț

Având în vedere situațiile de urgență din ultima perioadă în care au fost implicate unități spitalicești pe fondul creșterii cazurilor Covid-19, în scopul prevenirii unor situații de urgență ce pot pune în pericol viața pacienților, pompierii nemțeni desfășoară activități de recunoașteri/verificare a secțiilor ATI.

La aceste misiuni va fi cooptat și personalul cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor (cadru tehnic PSI/personal de specialitate/SPSU/personal care asigură prima intervenție la locul de muncă în caz de incendiu).

Activitățile de verificare constau în:
- dotarea cu stingătoare  și hidranți interiori, după caz;
- practicabilitatea căilor de acces/evacuare și intervenție;
- modalitatea de încălzire a spațiilor destinate ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate;
- eliminarea utilizării tuturor surselor de foc deschis (lumânări,  candele etc);
- operativitatea SPSU (Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă);
- integritatea instalațiilor electrice (improvizaţii sau defecțiuni);
- asigurarea permanentă a personalului în secția ATI și cunoașterea modului de intervenție în cazul producerii unui incendiu (folosirea stingătorului și modalitățile de evacuare);
- aerisirea periodică  a spațiului în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Activitățile menționate vor fi desfășurate zilnic, din 3 în 3 ore, în intervalul orar 09 - 21 de către personalul operativ din cadrul subunităților de intervenție, iar în afara acestui program, verificările vor fi executate ocazional de echipajele SMURD  după finalizarea misiunilor.

Neregulile constatate pe perioada acestor verificări vor fi aduse la cunoștință conducătorilor de instituții, în vederea remedierii în cel mai scurt timp.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii